Κλειστά τα σχολεία και αύριο Πέμπτη στην Αττική – Στα κλειστά σχολεία  θα γίνει τηλεκπαίδευση

0

Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο  Πέμπτη 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της Αττικής με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη.
Στα κλειστά σχολεία  θα  γίνει   τηλεκπαίδευση, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας.

Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής
«Με στόχο την πρόληψη ατυχημάτων και την καλύτερη προάσπιση της ασφάλειας των παιδιών, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και κατόπιν σχετικών συστάσεων και εισηγήσεων των οικείων Δήμων, κλειστά θα παραμείνουν και αύριο 27 Ιανουαρίου τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Κλειστά θα είναι επίσης τα νηπιαγωγεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Γιατί δεν ανοίγουν τα  σχολεία  Δήμων σε δήμους που δεν έχουν που δεν έχουν χιόνια;
Παράγοντες της τοπικής Αυτοδιοίκησης μας τόνιζαν ότι δεν ανοίγουν αύριο Πέμπτη τα σχολεία σε Δήμους όπου δεν έχουν πρόβλημα με τα χιόνια, όπως στα νότια προάστια, γιατί σε πολλά σχολεία υπάρχει εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και μαθητές που μετακινούνται από περιοχές όπου εξακολουθεί να υφίσταται το πρόβλημα, καθώς επίσης και λόγω του γεγονότος ότι τα παράθυρα πρέπει να είναι ανοιχτά. Λόγω Covid και το κρύο είναι ισχυρό, τόσο που δεν μπορεί να γίνει μάθημα

Υπουργείο Παιδείας: Στα κλειστά σχολεία  θα γίνει τηλεκπαίδευση
Από το γραφείο του Γ. Γ. Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Αλέξανδρου Κόπτση, ανακοίνωσε τα εξής:
«Αύριο Πέμπτη, 27.1.2022 και Παρασκευή, 28.1.2022, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για την αποκατάσταση της εύρυθμης κυκλοφορίας και της λειτουργίας των σχολείων. Στις λοιπές περιοχές τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.
Σε όσες σχολικές μονάδες επαναλειτουργήσουν αύριο Πέμπτη 27.1.2022, οι μαθητές θα διενεργήσουν το self-test σήμερα, Τετάρτη 26.1.2022, και σε κάθε περίπτωση πριν την προσέλευσή τους στο σχολείο αύριο. Ομοίως, σε κάθε σχολείο που επαναλειτουργεί μετά από αναστολή, οι μαθητές θα διενεργούν self-test πριν από την προσέλευσή τους στο σχολείο. Το επόμενο self-test θα διενεργείται την επόμενη προκαθορισμένη ημέρα (για προσέλευση Τρίτη – Παρασκευή).

Υπενθυμίζεται ότι:

  • ο προσυμπτωματικός διαγνωστικός έλεγχος για τον νέο κορονοϊό μέσω αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας (self test) είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς,
  • βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να φέρουν όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί,
  • η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr, από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19,
  • H πλατφόρμα edupass.gov.gr αφορά μόνο τις δημόσιες σχολικές μονάδες. Οι γονείς/κηδεμόνες των μαθητών/τριών που φοιτούν σε ιδιωτικές σχολικές μονάδες και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί εξακολουθούν να δηλώνουν το αποτέλεσμα των self-test στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr και να εκδίδουν την Σχολική Κάρτα για COVID-19.
Share.

Comments are closed.