Στο αρχείο οι υποθέσεις Γεωργιάδη – Αβραμόπουλου για τη σκευωρία Novartis

0

Μετά από πέντε και πλέον χρόνια από την έναρξη των ερευνών για τις παράνομες πρακτικές της Novartis μπαίνει στο αρχείο ο φάκελος για τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ενωση Δημήτρη Αβραμόπουλο για την υπόθεση Novartis.
Ο επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας, εισαγγελέας εφετών Χρήστος Μπαρδάκης ανακοίνωσε την αρχειοθέτηση της υπόθεσης και για τα δύο αυτά πολιτικά πρόσωπα για τα οποία η έρευνα ήταν σε εκκρεμότητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο ομόφωνα και οι τρεις επίκουροι που χειρίστηκαν το υλικό της έρευνας και το αξιολόγησαν, τάχθηκαν υπέρ της αρχειοθέτησης του σχετικού φακέλου, άποψη που υποστήριξαν στη συνέχεια τόσο ο επικεφαλής της Εισαγγελίας Χρήστος Μπαρδάκης, όσο και ο Παναγιώτης Καψιμάλης, εισαγγελέας που ανέλαβε και την τελική μελέτη του φακέλου.
Αντίθετα για τον Άδωνι Γεωργιάδη, μία εκ των επικούρων εισαγγελέων είχε τη γνώμη, ότι έπρεπε να ζητηθεί η άδεια της Βουλής και να κληθεί ο υπουργός σε εξηγήσεις, άποψη που δεν υποστηρίχθηκε ούτε από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας ούτε από τον εποπτεύοντα την έρευνα.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη η έρευνα για το περίφημο «σκάνδαλο του αιώνα», την υπόθεση Novartis βρίσκεται στη δικαιοσύνη, μόνον για τον Ανδρέα Λοβέρδο, βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργό, ο οποίος έχει ζητήσει και ο ίδιος να εκκαθαριστεί από τη δικαιοσύνη η υπόθεση του, ενώ η αρμόδια ανακρίτρια έλαβε θέση υπέρ της παραγραφής της όλης υπόθεσης, κάτι που εκκρεμεί προς κρίση στο δικαστικό συμβούλιο, μετά την διατύπωση αντίθετης άποψης από την Εισαγγελία.
Πλέον, μετά και την εν λόγω αρχειοθέτηση, η υπόθεση έχει κλείσει από τη δικαιοσύνη για τους εννέα από τους δέκα συνολικά πολιτικούς (Αντώνη Σαμαρά, Παναγιώτη Πικραμένο, Γιάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο Δημήτρη ΑβραμόπουλοΆδωνι ΓεωργιάδηΕυάγγελο ΒενιζελοΑνδρέα ΛυκουρέντζοΜάριο Σαλμά, και Γιώργο Κουτρουμάνη) που είχαν ενοχοποιηθεί την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ  για δωροληψίες στην υπόθεση και παραμένει η ανοιχτή μόνο για τον Λοβέρδο, για το λόγο που αναφέραμε παραπάνω.

Η δήλωσή του Άδωνι Γεωργιάδη για την σημερινή Αρχειοθέτηση από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, σχετικά με την υπόθεση Novartis!

Share.

Comments are closed.