Κλειστά τα σχολεία στην Αττική Δευτέρα και Τρίτη, λόγω της κακοκαιρίας – Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα στην πρωινή βάρδια

0

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε όλη την Αττική τις επόμενες δύο ημέρες, σύμφωνα με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη (ο οποίος το είχε προαναγγείλει) τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική διακόπτουν την διά ζώσης λειτουργίας τους το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022
Ο κ. Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.
Ο λόγος που η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης προχώρησαν σε αυτή την απόφαση οφείλεται στο γεγονός οι μετεωρολόγοι προέβλεψαν ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας στην Αττική θα ξεκινήσει από αύριο πρωί και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι την Τρίτη, δημιουργώντας χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις. Επίσης στην απόφαση του κλεισίματος συνέτεινε και η ανάγκη εφαρμογής των πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας. Στα σχολεία, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα.
Με αφορμή τη σχετική απόφαση ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισημαίνει:
«Δεδομένου ότι μέχρι τη στιγμή αυτή η εικόνα των μετεωρολόγων είναι ότι το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από αύριο το πρωί στην Αττική και ότι το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν, αποφασίσαμε τα σχολεία όλων των βαθμίδων να μην λειτουργήσουν διά ζώσης αύριο Δευτέρα 24 Ιανουαρίου καθώς και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου. Στην απόφαση αυτή καταλήξαμε για να διαφυλάξουμε την υγεία και την ασφάλεια, τόσο των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και αυτών που μετακινούνται από και προς τα σχολεία για να μεταφέρουν τα παιδιά μας. Λάβαμε επίσης υπόψη μας ότι λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που γνωρίζουμε ότι θα επικρατούν, ακόμη κι αν είναι εφικτές οι μετακινήσεις το πρωί η το μεσημέρι της Δευτέρας, δεν θα μπορούν να διεξαχθούν με ασφάλεια τα μαθήματα, με ανοιχτά παράθυρα στις σχολικές αίθουσες, όπως επιβάλλουν τα μέτρα για την αποφυγή εξάπλωσης του covid που εφαρμόζονται. Για τους λόγους αυτούς, κρίναμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγουμε δυσάρεστες και επικίνδυνες καταστάσεις για όλους και κυρίως για τα παιδιά μας, είναι η αναστολή λειτουργίας των σχολείων για το επόμενο καταρχήν διήμερο. Επειδή οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες για όλους μας, καλούμε τους πολίτες να τηρούν  τις οδηγίες  της πολιτικής προστασίας».

Υπουργείο Παιδείας: Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα όπου κλείσουν τα σχολεία λόγω κακοκαιρίας
Σύμφωνα με όσα ήδη έχει ανακοινώσει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, όπου κριθεί αναγκαία η αναστολή λειτουργίας των σχολείων, τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεκπαίδευση.
«Εάν κάπου χρειάζεται να ανασταλεί η λειτουργία ενός σχολείου, προβλέπεται τηλεκπαίδευση», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1.
Ακολούθησε ανακοίνωση από το γραφείο του γ.γ. Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Αλέξανδρου Κόπτση, ο οποίος επεσήμανε ότι: «Σε περιπτώσεις που η Τοπική Αυτοδιοίκηση, κατά λόγο αρμοδιότητας, αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων εξαιτίας ακραίων καιρικών φαινομένων, προβλέπεται εφαρμογή τηλεκπαίδευσης κατά τις πρωινές ώρες και για την Πρωτοβάθμια και για τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
Η τηλεκπαίδευση αποτελεί πολύτιμο εργαλείο για την απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας όταν για έκτακτους αντικειμενικούς λόγους δεν μπορεί αυτή να διεξαχθεί δια ζώσης

Share.

Comments are closed.