H άνοδος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ τρομάζει τον ΣΥΡΙΖΑ – Στο 4,6% η διαφορά τους

0

Χθες βράδυ στο δελτίο ειδήσεων του Mega ο Στράτος Φαναράς της Metron Analysis παρουσίασε άλλη μια δημοσκόπηση που καταγράφει και αυτή το ΚΙΝΑΛ σταθερά σε διψήφιο ποσοστό, ένα ποσοστό που δεν απέχει και τόσο πολύ από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ και επιβεβαιώνει τη δημοσκοπική άνοδό του, μετά την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.
Η διαφορά των δυο αυτών κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ & ΚΙΝΑΛ, σύμφωνα με την μέτρηση της Metron Analysis, έχει πέσει στις 4,6% μονάδες, όταν πριν από μόλις μερικούς μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά από το ΚΙΝΑΛ με διψήφια ποσοστά.
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 36%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, (διαφορά 11,8%) και ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 18,5%. Πρόκειται για το μεγαλύτερο δημοσκοπικό ποσοστό που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια για την Χαριλάου Τρικούπη. Στο 5,4% είναι το ΚΚΕ, στο 5% ανέβηκε η Ελληνική Λύση και στο 4,1% βρίσκεται το Μέρα25.
Εκλογολόγοι και επικοινωνιολόγοι (Νικολακόπουλος, Λούλης) που βρίσκονται ή βρίσκονταν κοντά στον Αλέξη Τσίπρα, είχαν προειδοποιήσει με δημόσιες τοποθετήσεις τους, τον κίνδυνο πτώσης του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω της αντιπολιτευτικής στρατηγικής που ακολουθεί η Κουμουνδούρου απέναντι σε κρίσιμα ζητήματα, τις διαφορετικές γραμμές που υπάρχουν στο κόμμα αλλά και την προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται με την προοδευτική συμμαχία.
Κοινοβουλευτικά στελέχη προερχόμενα από τη Νέα Δημοκρατία δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της αλλαγής στάσης του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος ως γνωστόν αποφάσισε εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την βάση, να οφείλεται στο δημοσκοπικό τέλμα που έχει φτάσει η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία δίνει πλέον μάχη με το ΚΙΝΑΛ για τη δεύτερη θέση.
Από τοην άλλη μεριά η εκλογή Ανδρουλάκη ως προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΣ έχει αλλάξει τα πράγματα, γεγονός που αποτυπώνεται στη συνεχώς αυξανόμενη δημοσκοπική δυναμική του ΚΙΝΑΛ, καθώς φαίνεται να επιστρέφουν ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ στην πρώτη συνέντευξη που παραχώρησε μετά την εκλογή του πήρε ξεκάθαρες αποστάσεις από τον τρόπο που αντιπολιτεύεται ο Αλέξη Τσίπρας. «Συνεχώς χρησιμοποιεί το εργαλείο του λαϊκισμού. Υπεύθυνη αντιπολίτευση σημαίνει προγραμματική αντιπολίτευση», είχε πει στον Alpha ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Το γεγονός ότι στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν θορυβηθεί από την άνοδο του ΠΑΣΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνεται και από το ότι λίγη ώρα μετά τη δημοσιοποίηση της δημοσκόπησης ο Αλέξης Τσίπρας παραχώρησε συνέντευξη στο “Kontra” και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον νέο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ λέγοντας: «Για τον κ. Ανδρουλάκη και το ΚΙΝΑΛ τα δύσκολα είναι μπροστά» και παράλληλα, τον κάλεσε να πάρει θέση αν θα είναι με την δεξιά ή με την δημοκρατική παράταξη. «Αν δεν απαντάς στο πως θα κυβερνηθεί ο τόπος κινδυνεύεις να γίνεις, όπως έλεγε ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ΚΚΕ του κέντρου».

Share.

Comments are closed.