Σχολεία: 6.566 θετικά self test μαθητών και εκπαιδευτικών αυτή την εβδομάδα

0

Στα 6.566 ανήλθαν τα εν δυνάμει θετικά κρούσματα που ανιχνεύτηκαν στα σχολεία μέσω των self test, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, κατά τον δεύτερο διαγνωστικό έλεγχο, για αυτήν την εβδομάδα σε 1,6 εκατομμύριο μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία άνοιξαν πριν από 10 ημέρες και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας τα θετικά self test στον πρώτο έλεγχο ήταν 15. 547.
Επίσης να τονιστεί ότι τις 10 πρώτες ημέρες, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία έχουν γίνει 8 εκατομμύρια τεστ, σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.
Πηγές του υπουργείου Παιδείας αναφέρουν ότι  «επενδύουμε στο πολύτιμο εργαλείο των self tests για τη θωράκιση της σχολικής κοινότητας και της κοινωνίας ευρύτερα. Συνεχίζεται η διάθεση στα φαρμακεία σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα, των self tests για τις επόμενες εβδομάδες»,.
Μαθητές και εκπαιδευτικοί λάβουν σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα δωρεάν πέντε self test από τα φαρμακεία, τα οποία θα καλύψουν τις ανάγκες αυτοδιαγνωστικών ελέγχων από τις 24 Ιανουαρίου έως και τις 8 Φεβρουαρίου.

Share.

Comments are closed.