«Χαλάνδρι σε Δράση»: Το Παίδων Πεντέλης αποτελεί κομβικό νοσοκομείο για τα Β. Προάστεια – Εμβολιασμός των παιδιών στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα

0

Η Δημοτικής Παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην απόφαση του Υπουργείου Υγείας να αναστείλει για 6 εβδομάδες τις εφημερίες του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης και τις «κραυγές που ακούγονται και εντός του δικού μας Δήμου αλλά και τις ανυπόστατες φήμες ότι το Νοσοκομείο θα κλείσει» και προτείνει «την οργάνωση και λειτουργία στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στο Μαρούσι και στο Περιστέρι μονάδας εμβολιασμού για παιδιά παράλληλα με των ενηλικών έτσι ώστε άμεσα το Νοσοκομείο να ενταχθεί και πάλι στο πρόγραμμα την εφημεριών»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση»
«Το Παίδων Πεντέλης αποτελεί ένα κομβικό νοσοκομείο για τα Βόρεια Προάστεια. Σήμερα έχουν ανασταλεί οι εφημερίες που γίνονταν 2 φορές την εβδομάδα λόγω του εμβολιαστικού προγράμματος έναντι της Πανδημίας αποκλειστικά για τα παιδιά.
Η συγκεκριμένη δραστηριότητα σύμφωνα με όλες τις διαβεβαιώσεις της πολιτείας αφορά μόνο λίγες εβδομάδες και το Νοσοκομείο αναμένεται να εφημερεύσει πάλι σύντομα, ενώ θα εξακολουθήσει να λειτουργεί πλήρως ως προς τις υπόλοιπες δραστηριότητες (νοσηλείες-χειρουργεία κλπ.).
Θα προτείναμε την οργάνωση και λειτουργία στα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα στο Μαρούσι και στο Περιστέρι μονάδα εμβολιασμού για παιδιά παράλληλα με των ενηλικών έτσι ώστε άμεσα το Νοσοκομείο να ενταχθεί και πάλι στο πρόγραμμα την εφημεριών.
Από εκεί και πέρα δεν κατανοούμε τις κραυγές που ακούγονται και εντός του δικού μας Δήμου αλλά και τις ανυπόστατες φήμες ότι το Νοσοκομείο θα κλείσει την στιγμή που βλέπουμε ότι λειτουργεί κανονικά εκτός των εφημεριών. Όλες αυτές οι φωνές – που προφανώς γίνονται για αντιπολιτευτικούς λόγους – πλήττουν ιδιαίτερα την μεγάλη σύσσωμη προσπάθεια της Πολιτείας των Υγειονομικών και γενικότερα των θεσμών για την ανάπτυξη του εμβολιαστικού προγράμματος που τόσο αποτελεσματικό έχει αποδειχθεί έναντι της Πανδημίας. Ας το σκεφτούν λίγο αυτό όσοι κραυγάζουν.
Από την πλευρά της Δημοτικής Παράταξης «Χαλάνδρι σε Δράση» θα θέλαμε να επισημάνουμε ακόμα μία φορά την κρισιμότητα του Παίδων Πεντέλης και να ζητήσουμε την πλήρη λειτουργία του και με εφημερίες τις επόμενες εβδομάδες

Share.

Comments are closed.