Σχολεία: Χωρίς νέο self test επιστρέφουν στις αύριο τάξεις οι μαθητές – Δείτε τι αλλάζει

0

Χωρίς self test θα πάνε αύριο το πρωί (17/1) οι μαθητές στο σχολείο, αφού για τη δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, προβλέπονται αλλαγές στο πρωτόκολλο.
Σύμφωνα με το υπ. Παιδείας, οι μαθητές δεν χρειάζεται να υποβληθούν σε νέο self test σήμερα, Κυριακή (16/1) ώστε να επιστρέψουν στις τάξεις τη Δευτέρα (17/1), διότι αυτό γιατί αυτό θα γίνει αύριο Δευτέρα και την Πέμπτη και τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν Τρίτη και Παρασκευή.
Ο έλεγχος μέσω self test είναι υποχρεωτικός για όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες, εμβολιασμένους και μη, καθώς και για τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr (και όχι στην πλατφόρμα του self-testing.gov.gr), από την οποία εκδίδεται και η Σχολική Κάρτα για COVID-19.
Σύμφωνα με τον πρόσφατο οδηγό που εξέδωσε ο ΕΟΔΥ, μαθητές και πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες εντός τριμήνου εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό από 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα πραγματοποιούν δύο self test 24ώρου την εβδομάδα.
Εάν το self test βγει θετικό, τότε θα πρέπει να πραγματοποιηθεί rapid test μέσα στις επόμενες 24 ώρες και εφόσον αυτό είναι θετικό τότε το κρούσμα θα απομονώνεται και εκδίδεται πιστοποιητικό νόσησης. Σε περίπτωση που το rapid test είναι αρνητικό, τότε επιστρέφει κανονικά στο σχολείο.
Aνεμβολίαστοι ή μη νοσήσαντες εντός τριμήνου εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό, για την εβδομάδα 10-15 Ιανουαρίου, θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test ή PCR εντός 48ωρου και ένα self test εντός 24ωρου.
Από 17 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα κάνουν δύο rapid test ή PCR 48ωρου. Εάν το PCR βγει θετικό, τότε το κρούσματα απομονώνεται και εκδίδει κανονικά πιστοποιητικό. Εάν το rapid test βγει θετικό, πάλι απομονώνεται το κρούσμα, ωστόσο απαιτείται και θετικό PCR για να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης.

Share.

Comments are closed.