Μεσολόγγι: Επιστολή Κώστα Λύρου στον Σπήλιο Λιβανό για τη διαχείριση των απορριμμάτων του Μεσολογγίου

0

Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και καιρό είναι ο ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, μετά τη φωτιά που πήρε, δεν δέχεται απορρίματα κι έτσι ο Δήμος είναι αναγκασμένος να μεταφέρει τα απορρίμματά του σε ΧΥΤΑ άλλων Δήμων. Τούτο δεν συμβαίνει με το ΧΥΤΑ του Δήμου Αγρινίου, που δεν δέχεται να εφαρμοστεί η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος Κώστα Σκρέκα που τον υποχρεώνει να δεχτεί απορρίμματα από το Μεσολόγγι
Για το λόγο αυτό η δημοτική αρχή Μεσολογγίου μάλιστα απέστειλε επιστολή στον Περιφερειάρχη, στον υπουργό Σπήλιο Λιβανό και στους βουλευτές του νομού ζητώντας να μεσολαβήσουν για να αρθεί η «αδιαλλαξία του Αγρινίου».
Σήμερα, ο Δήμαρχος Μεσολογγίου  Κώστας Λύρος επανέρχεται με νέα επιστολή του προς το Αιτωλοακαρνάνα υπουργό, Σπήλιο Λιβανό, στην όποια μεταξύ των άλλων τονίζει: «Με την ιδιότητα λοιπόν του Υπουργού και έχοντας μάλιστα καταγωγή από την Ι.Π. Μεσολογγίου σας ζήτω να ενεργήσετε, ώστε αφ´ ενός να προστατέψετε το κύρος της απόφασης του συναδέλφου σας, Υπουργού κ. Σκρέκα,  αφ´ ετέρου δε να στηρίξετε το Δήμο μας στις επανειλημμένες προσπάθειες του

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Λύρου προς τον κ. Λιβανό
                                                                                                         «Προς: Σπήλιο Λιβανό
                                                                                                           Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Αγαπητέ Σπήλιο,
Επανέρχομαι στο θέμα που απασχολεί το Δήμο Ι.Π.  Μεσολογγίου, σχετικά με την διαχείριση των απορριμμάτων και σε συνέχεια της επιστολής μου, θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη. Επικρατεί μια εκκωφαντική σιωπή, η οποία  προφανώς μεταφράζεται σε άρνηση από την πλευρά του ΧΥΤΑ Στράτου του Δήμου Αγρινίου, ώστε να προχωρήσει η προγραμματική σύμβαση για τη μεταφορά των απορριμμάτων.
Επισημαίνω ότι ο Υπουργός , κ. Κώστας Σκρέκας, με σχετική  απόφαση,  όρισε ως αποδέκτη 3.000 τόνων απορριμμάτων του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου τον Αναγκαστικό Σύνδεσμο  ∆ιαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 2ης ∆ιαχειριστικής Ενότητας Ν. Αιτωλοακαρνανίας, πλην όμως δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση εκ μέρους τους παρά τα αλλεπάλληλα έγγραφά μας. Θεωρώ πως συμφωνείτε ότι η εφαρμογή των Υπουργικών Αποφάσεων σε μια ευνομούμενη πολιτεία είναι υποχρεωτική και όχι κατ’ επιλογή.
Εν προκειμένω, με βάση  την διαμορφωθείσα κατάσταση, θεωρώ και πιστεύω ότι σας βρίσκει σύμφωνο,  ότι είναι ώρα όλοι, Κυβέρνηση και Αυτοδιοίκηση να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να μην διαψεύσουμε τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των συμπολιτών μας για ένα θέμα άμεσα συνυφασμένο με την δημόσια υγεία.
Με την ιδιότητα λοιπόν του Υπουργού και έχοντας μάλιστα καταγωγή από την Ι.Π. Μεσολογγίου σας ζήτω να ενεργήσετε, ώστε αφ´ ενός να προστατέψετε το κύρος της απόφασης του συναδέλφου σας, Υπουργού κ. Σκρέκα,  αφ´ ετέρου δε να στηρίξετε το Δήμο μας στις επανειλημμένες προσπάθειες του.
                                                     Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
                                                Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου
                                                                  Κώστας Λύρος
»

Share.

Comments are closed.