Νίκος Ανδρουλάκης: Μπήκα στην πολιτική για να αλλάξουμε τα πράγματα στον τόπο – Στόχος μας μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση [Βίντεο]

0

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη παράχωσε, έναν μήνα από την εκλογή του ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και το δημοσιογράφο Αντώνη Σρόϊτερ.
Ο κ. Ανδρουλάκης τάχθηκε υπέρ της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού σε μεγαλύτερες ηλικίες ενώ όταν ρωτήθηκε αν θα συνεργαστεί με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, επανέλαβε ότι έχει δεσμευτεί για την αυτόνομη πορεία της παράταξης και υπογράμμισε ότι ότι στόχος του ιδίου και του κόμματός του είναι από τις επόμενες εκλογές να προκύψει σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση που θα δώσει προοπτική στη χώρα, για τους νέους, με διαφάνεια, αξιοκρατία και βέλτιστη αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Επιπλέον κατηγορησε την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πως με την πολιτική που ακολουθούν επιδιώκουν τον «τοξικό δικομματισμό».
«Μπήκα στην πολιτική για να αλλάξουμε πράγματα στον τόπο μας. Ο στόχος μας είναι να αποκτήσει η χώρα σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση. Να συσπειρώσουμε τις δυνάμεις που δεν τις εκφράζει ο σημερινός διπολισμός» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Νίκος Ανδρουλάκης, και στο ερώτημα αν έχει συνηθίσει την προσφώνηση «πρόεδρε», απάντησε άνετα και με χιούμορ: «Είναι σαν το ποδήλατο, θα το συνηθίσω σύντομα».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενος στα περιστατικά βίας στα πανεπιστήμια, όπως συνέβη με την επίθεση εις βάρος καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου το μεσημέρι της Τρίτης, δήλωσε ότι είναι καταδικαστέα κάθε μορφή βίας και πως τα ΑΕΙ είναι χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών.
Ειδικότερα, για το επίμαχο ζήτημα της συγκρότησης Πανεπιστημιακής Αστυνομίας, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι είναι αντίθετος και αντιπρότεινε να γίνει ό,τι και στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε., όπου εταιρείες σεκιούριτι που έχουν προσληφθεί να φυλάνε το χώρο, για τη διενέργεια παράνομων πράξεων ειδοποιούν την αστυνομία. Ταυτόχρονα, επέκρινε έντονα την κυβέρνηση, πως απέτυχε στα όσα εξήγγειλε.
Επιπλέον ο κ. Ανδρουλάκης διαφώνησε τόσο με τη ΝΔ όσο και με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση τους απέναντι στην πανδημία. Τη μεν κυβέρνηση γιατί με τους χειρισμούς της έδειξε ανευθυνότητα και εφησυχασμό, τον δε ΣΥΡΙΖΑ για λαϊκισμό.
Παράλληλκα πρότεινε περισσότερα σημεία διεξαγωγής δωρεάν rapid καθώς και περισσότερα σημεία διεξαγωγής μοριακών τεστ και μείωση του κόστους των PCR, λέγοντας ότι η τιμή των 40 ευρώ που πρότεινε το ΚΙΝΑΛ ήταν ενδεικτική.
Για τα εσωτερικά του κόμματός του υποσχέθηκε ότι στο νέο όνομα του κόμματος θα υπάρχει ο όρος ΠΑΣΟΚ, αλλά ξεκαθάρισε ότι το θέμα θα λυθεί θεσμικά στα όργανα του κόμματος. Ανέφερε επίσης ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουν ξεκαθαρίσει οι ρόλοι και οι αρμοδιότητες εντός του ΚΙΝΑΛ, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι θα έχουν ρόλο και οι Ανδρέας Λοβέρδος και Γιώργος Παπανδρέου χωρίς ωστόσο να γίνει συγκεκριμένος επί του θέματος.
«Και ο Γ. Παπανδρέου και ο Α. Λοβέρδος και όλοι οι άλλοι συνυποψήφιοι θα έχουν ρόλο, συνδυάζοντας την εμπειρία με την ανανέωση και τελικό στόχο την ενίσχυση και διεύρυνση της παράταξης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ν. Ανδρουλάκης.

Δείτε το βίντεο με την πρώτη συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη στον Alpha

Share.

Comments are closed.