Ανιχνεύθηκαν 14.000 εν δυνάμει κρούσματα σε μαθητές – καθηγητές από τα self test

0

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Παιδείας, έχουν ήδη ανιχνευθεί μέσω self test (μέχρι χθες βράδυ) περίπου 14.000 εν δυνάμει κρούσματα, τα οποία, όπως σημειώνουν πηγές του υπ. Παιδείας, «δεν θα είχαν βρεθεί αν τα σχολεία δεν λειτουργούσαν. Όλα αυτά τα χιλιάδες κρούσματα θα κυκλοφορούσαν στην κοινωνία χωρίς τα συγκεκριμένα πρόσωπα να έχουν ιδέα ότι είναι φορείς του ιού. Κάθε ένα τέτοιο εν δυνάμει κρούσμα που ανιχνεύεται μέσω του μηχανισμού του self test είναι άλλο ένα καθοριστικό βήμα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού όχι μόνο στη σχολική κοινότητα, αλλά και στην κοινωνία ευρύτερα. Άλλη μία απόδειξη ότι πέρα από τους αυτονόητους παιδαγωγικούς και ψυχοσυναισθηματικούς λόγους, η λειτουργία των σχολείων επιτελεί και πολύ σημαντικούς υγειονομικούς σκοπούς».
Ελέγθηκαν 1,6 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ «πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος ταυτόχρονος έλεγχος πληθυσμού κατά του κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας», σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.
Τις προηγούμενες φορές, στους ελέγχους των σχολείων ο αριθμός ήταν μικρότερος, καθώς ελέγχονταν μόνο οι ανεμβολίαστοι, ενώ τώρα απαιτήθηκε έλεγχος και από τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς.
Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση θετικού self test θα πρέπει να γίνει επιβεβαίωση με εργαστηριακό τεστ, rapid ή PCR. Επίσης πρέπει να πούμε ότι όλος ο μαθητικός και εκπαιδευτικός πληθυσμός θα πρέπει κάνει και σήμερα το απόγευμα ένα νέο, δεύτερο self test για μπορέσει αύριο να πάει στο σχολείο.

Share.

Comments are closed.