Με αυτές τις τρεις αλλαγές στα πρωτόκολλα ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου [Βίντεο]

0

Τα σχολεία θα επαναλειτουργήσουν κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου, με νέα υγειονομικά πρωτόκολλα που εντατικοποιούν τους ελέγχους.
Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά την προγραμματισμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για την πορεία της πανδημίας.
«Τίποτε δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη διά ζώσης λειτουργία των σχολείων μας. Έπειτα, για την ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας, για τα οποία είναι καίριας σημασίας να λειτουργούν στο φυσικό τους χώρο, με τους συμμαθητές τους, με τους εκπαιδευτικούς τους», τόνισε η Νίκη Κεραμέως.
Για την επιστροφή τους στο σχολείο, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων και λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, οι μαθητές θα πρέπει να κάνουν:

  1. Ένα επιπλέον self test για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων (10-15 Ιανουαρίου 2022). Δηλαδή, συνολικά τρία self test την εβδομάδα, τα οποία παρέχονται δωρεάν από τα φαρμακεία.
  2. Οι εμβολιασμένοι μαθητές και εκπαιδευτικοί θα πρέπει επίσης να υποβάλλονται σε δύο self test την εβδομάδα.
  3. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογική του “σταυρού”, δηλαδή των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα, είπε η κυρία Κεραμέως.
    Και πρόσθεσε: Πλέον όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test  την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι συμμαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test  δωρεάν εκείνες τις ημέρες.
    Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες: δύο rapid και ένα self test, επιπλέον των δύο rapid που ήδη κάνουν την εβδομάδα, ενώ οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 self test δωρεάν την εβδομάδα.

Η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και η αναστολή διενέργειας εκδρομών εξακολουθούν να ισχύουν.

Δείτε Βίντεο με τις ανακοινώσεις για τα σχολεία

Share.

Comments are closed.