Τελικά ανοίγουν κανονικά στις 10/1 τα σχολεία, με έξτρα τεστ – Σήμερα οι ανακοινώσεις από Πλεύρη-Κεραμέως

0

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ληφθεί τελικά η απόφαση να ανοίξουν κανονικά, όπως ήταν προγραμματισμένο, τα σχολεία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.
Μάλιστα σχετικές ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να ανακοινώσουν και έξτρα διαγνωστικών τεστ για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η απόφαση για να ανοίξουν τα σχολεία στις 10/1 στηρίζεται στις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίοι υποστηρίζουν πως υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι για την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες:

  • Παιδαγωγικοί λόγοι, καθώς οι μαθητές δεν γίνεται να μείνουν πίσω στα μαθήματά τους.
  • Ψυχολογικοί λόγοι, γιατί τα παιδιά πρέπει να βρίσκονται στο σχολικό περιβάλλουν.
  • Επιδημιολογικοί λόγοι, καθώς οι ειδικοί θεωρούν πως είναι καλύτερος ο έλεγχος της επιδημιολογικής κατάστασης όταν οι μαθητές είναι σε ελεγχόμενο περιβάλλον, όπως είναι το σχολείο.

Δημόπουλος: Άνοιγμα των σχολείων σημαίνει και καλύτερη επιτήρηση
Ενδεικτικές για την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία ήταν και οι δηλώσεις του πρύτανη του ΕΚΠΑ Αθανάσιου Δημόπουλου, ο οποίος τόνισε πως το άνοιγμα των σχολείων σημαίνει και καλύτερη επιτήρηση.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου «πριν από τα Χριστούγεννα, ένα στα τέσσερα κρούσματα, ήταν σε παιδιά σχολείων τα οποία ευρίσκονταν με τα self test. Από τις 26 Δεκεμβρίου και μετά, στην ηλικιακή ομάδα έως 17 ετών, έχουμε μόνο το 13% των κρουσμάτων, κάτι που σημαίνει ότι δεν γίνονται τεστ. Θα χάσουμε την ευκαιρία να υπάρχει και μια επιτήρηση». «Δεν υπάρχει απόλυτη σωστή ή λάθος λύση σε αυτό το θέμα, αυτό το βλέπουμε και σε ευρωπαϊκά κράτη και στις ΗΠΑ» διευκρίνισε ο κ. Δημόπουλος.

Share.

Comments are closed.