Έλεος: πολιτική κόντρα για ακόμα και για τα τεστ κορονοϊού τι στιγμή που στενάζουν οι εντατικές

0

Τη στιγμή που τα 35.0000 κρούσματα θα θεωρούνται λίγα, τα δυο μεγάλα πολιτικά κόμματα κονταροχτυπιούνται για το πως πρέπει να αντιμετωπιστεί ζήτημα των διαγνωστικών τεστ.
Ξεχνούν βέβαια ότι αυτή τη στιγμή πάνω από 600 συμπολίτες μας ψυχορραγούν στα εντατικές, καθώς επίσης και ότι όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι στις δομές υγείας, τους οποίους υποτίθεται ότι υπερασπίζονται, μάχονται, ναι μάχονται χωρίς εισαγωγικά (!), με όσες δυνάμεις που τους έχουν απομείνει για να σώσουν ανθρώπινες ζωές, που έχουν πέσει θύματα αυτής της πανδημίας.
Για του λόγου το αληθές να σας ενημερώσουμε ότι χθες από νωρίς «άναψε» πολιτική κόντρα για τα τεστ, με τον εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Ηλιόπουλο το μεσημέρι να αναφέρει πως «ο κανόνας στην Ευρώπη λέει ότι όταν έχεις συμπτώματα, όταν έχεις θετικό rapid ή self test, έχεις δωρεάν πρόσβαση σε μοριακό». «Στη χώρα μας δεν συμβαίνει αυτό. Δεν γίνεται η κυβέρνηση να μην προχωρά στη συνταγογράφηση του μοριακού τεστ, γιατί πρέπει τα διαγνωστικά κέντρα να θησαυρίζουν».
Τη σκυτάλη πήρε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ με επίσημη ανακοίνωση στην οποία έκανε λόγο για «τριτοκοσμικές εικόνες που δημιουργούνται στην Ελλάδα, καθώς οι πολίτες σπεύδουν σε διαγνωστικά εργαστήρια για τεστ κορωνοϊού».
«Οι τριτοκοσμικές εικόνες εκατοντάδων ανθρώπων σε ατελείωτες ουρές για ένα τεστ αναδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την εγκληματική αδιαφορία του κ. Μητσοτάκη και το πώς φτάσαμε στο σημερινό χάος της πανδημίας που μαίνεται ανεξέλεγκτη», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωση του.
Ακόμη, σχετικά με τις μεγάλες ουρές που σχηματίστηκαν για ένα rapid test σε πολλά και διαφορετικά σημεία σε όλο το λεκονοπέδιο της Αττικής, αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως η Θεσσαλονίκη, η Κουμουνδούρου προσθέτει πως «αντί τα μοριακά και τα ράπιντ τεστ να συνταγογραφούνται δωρεάν, όπως ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα της πανδημίας, για να είναι άμεσα προσβάσιμα σε όλους και να υπάρχει η μέγιστη δυνατή επιδημιολογική επιτήρηση, ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να κάνει πλάτες στα διαγνωστικά κέντρα, μετατρέποντας το τεστ από απαραίτητο εργαλείο έγκαιρης διάγνωσης και ιχνηλάτησης των κρουσμάτων σε δυσβάσταχτη επιβάρυνση των πολιτών».
«Αν πιστεύουν ότι μέσα στις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας, ακρίβειας και ανασφάλειας, μία τετραμελής οικογένεια μπορεί να πληρώνει κάθε εβδομάδα 240 ευρώ, είναι απλά εκτός πραγματικότητας, όπως πάντα», σχολιάζει καταληκτικά ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η ανακοίνωση αυτή δεν πέρασε αναπάντητη από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη ο οποίος ανέφερε, σε μια σκληρή του δήλωση:
«Η χώρα μας βρίσκεται στις πρώτες θέσεις των χωρών της ΕΕ σε διενέργεια μαζικών τεστ, ενώ η Κυβέρνηση έχει διασφαλίσει από νωρίς δωρεάν self test σε όλους τους πολίτες και παράλληλα έχει προβεί σε διατίμηση τόσο των PCR όσο και των rapid test. Χάρη σε αυτήν την πολιτική έχουμε πλήρη καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας στη χώρα μας, διασφαλίζοντας στους πολίτες δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές υγείας και προσιτές τιμές στις ιδιωτικές δομές.
Όσοι οραματίζονται μαζικά δωρεάν PCR σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα αγνοούν ότι δεν υπάρχουν οι αντίστοιχες δομές να τα υποστηρίξουν, άρα είτε απλά λαϊκίζουν είτε, ακόμη χειρότερα,  στοχεύουν στην προώθηση συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων
».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε με νέα ανακοίνωση αργά το βράδυ της Πέμπτης στην οποία ανέφερε:
«Ο κ. Πλεύρης αντί να παριστάνει τον πλασιέ διαγνωστικών κέντρων που θησαυρίζουν, ας πει ότι είναι φθηνά τα ράπιντ και τα μοριακά τεστ στις οικογένειες που ματώνουν πληρώνοντας από την τσέπη τους κάθε εβδομάδα δεκάδες ως και εκατοντάδες ευρώ, για να δουν αν έχουν νοσήσει και για να βγάλουν πιστοποιητικό νόσησης, που είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μοριακό τεστ.
Όσο για την πλήρη επιδημιολογική καταγραφή στη χώρα μας, είναι τόσο καλή που δυο μέρες πριν τα 35.000 κρούσματα οδηγούσε τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας να δηλώνει πως όλα βαίνουν καλώς και είναι αισιόδοξος
».

Η άλλη πρόταση
Τη στιγμή, λοιπόν, που άλλοι θωπεύουν τα κάστρα του σκοταδισμού και άλλοι την αντισυστημική θολούρα και τα κρούσματα θεριεύουν, τα δυο  μεγάλα κόμματα πλακώνονται για τα Δωρεάν PCR test.
Σε αυτή τη στιγμή έρχεται το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και επιλέγει να προτείνει χωρίς περιστροφές τη μοναδική λύση που δεν είναι άλλη από τον εμβολιασμό.

Δείτε το σποτάκι του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για το θέμα αυτό.


Εμείς τι άλλο να πούμε… Οι πολίτες ας βγάλουν τα συμπεράσματά τους!!!

Share.

Comments are closed.