«Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης»: Γιατί δεν ψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό του έτους 2022 του Δήμου Χαλανδρίου

0

Με ανακοίνωσή ο συνδυασμός «Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης» με επικεφαλής το Παναγιώτη Βάσιο εξηγεί γιατί δεν ψήφισαν στο Δημοτικό Συμβούλιο τον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2022.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συνδυασμού
«Τελικά τον Προϋπολογισμό του έτους 2022 του Δήμου Χαλανδρίου τον ψήφισαν  οι 12 δημοτικοί σύμβουλοι του κυρίου Ρούσου και ο κύριος Λαδόπουλος. Ο συνδυασμό μας δεν τον ψήφισε γιατί όπως έχουμε πολλές φορές τονίσει  ο σχεδιασμός και οι πολιτικές της σημερινής διοίκησης μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδα και ζημιώνουν την πόλη μας.

Το τέλος καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού αυξάνεται σε ποσοστό 14%   το έτος 2022.  Παράλληλα ο όγκος των παραγόμενων σκουπιδιών αυξάνεται  αντί να μειώνεται, όπως προβλέπονταν,  με αποτέλεσμα να επιβαρυνόμαστε  όλοι μας  με τέλος ταφής που σε λίγο θα αγγίξει το 1.800.000  ευρώ τον χρόνο.  Ας αναλογισθούμε ότι από το έτος 2015 μέχρι σήμερα λόγω της αποτυχίας της διοίκησης να μειώσει το σκουπίδι καταβάλλαμε κάθε χρόνο  τέλος ταφής περίπου 1.400.000  ευρώ.
Για τις χρηματοδοτήσεις και την εκτέλεση έργων προτείναμε  την συνεργασία της διοίκησης με τις  δημοτικές παρατάξεις στην  παρακολούθηση  της υλοποίησης των. Άλλωστε είναι γνωστό ότι η διοίκηση του Δήμου  εξέλεξε μόλις  13 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 41 του Δ.Σ και η εκπροσώπηση  όλων των δημοτικών παρατάξεων σε ένα τέτοιο σοβαρό ζήτημα επιβάλλεται.  Έτσι προτείναμε να εκπροσωπηθούν οι παρατάξεις  με  10 δημοτικούς συμβούλους  και να δημιουργηθεί   επιτροπή διοίκησης παρακολούθησης έργων.
Επίσης κατά την άποψή μας στις θέσεις των Αντιδημάρχων  έπρεπε να τοποθετηθούν  δημοτικοί σύμβουλοι και από  άλλες παρατάξεις του Δ.Σ μετά από συμπράξεις όπως προβλέπεται από την νομοθεσία. Ουσιαστικά προτείνουμε  συλλογικά σχήματα,  που λειτουργούν ήδη σε πολλούς δήμους όπου διευρύνεται η συμμετοχή στην διοίκηση των τοπικών υποθέσεων. Δυστυχώς εδώ παρατηρούμε να  βρίσκονται σε θέσεις Αντιδημάρχων για  επτά συνεχή χρόνια τα ίδια πρόσωπα. Εάν η σημερινή διοίκηση πιστεύει στην απλή αναλογική γιατί δεν την εφαρμόζει και στην πράξη;
Παναγιώτης Βάσιος, Δημοτικός Σύμβουλος Χαλανδρίου
Επικεφαλής του συνδυασμού Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης.»

Share.

Comments are closed.