Η Ζέφη Δημαδάμα εναντίον του Δ. Δανίκα για το victimblaming

0

Συνεχίζονται με ένταση οι αντιδράσεις για τις απαράδεκτες και προσβλητικές αναφορές του δημοσιογράφου, κριτικού κινηματογράφου Δημήτρη Δανίκα σσε άρθρο του στο protothema.gr με τίτλο «Ο αρβυλόμαγκας και το αλαλούμ» για τις γυναίκες που κατήγγειλαν τον παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο αναφορικά με την ανάρτηση στο διαδίκτυο ιδιωτικών τους στιγμών.
Μάλιστα, δριμεία κριτική στην στάση Δανίκα ασκεί η Αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού κόμματος (Peswomen) και Διδάσκουσα στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ζέφη Δημαδάμα, η οποία είναι στέλεχος του ΚΙΝΑΛ.
Με σχόλιό της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter, κατηγορεί τον Δημήτρη Δανίκα ότι η τοποθέτησή του ισοδυναμεί με ενοχοποίηση των θυμάτων.
Η Ζέφη Δημαδάμα με tweet για το άρθρο Δανίκα στο «Πρώτο Θέμα» αναφέρει τα εξής:
«κ. Δανίκα αυτό που κάνεις είναι ο ορισμός του #victimblaming δηλαδή να καταδικάζεις & να ενοχοποιείς τα θύματα και όχι τους θύτες.
Να παρακαλας να μην σου τύχει αυτο που ζουν τα θύματα #revengeporn
Και τα υπόλοιπα είναι «αρβυλομαγκιές» εκ του ασφαλούς! #Δανικας
»

* Η Ζέφη Δημαδάμα είναι Αντιπρόεδρος Γυναικών Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PesWomen)  και Διδάσκουσα (ΕΔΙΠ) στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

Δείτε τα 53 προηγούμενα άρθρα και συνεντεύξεις της Ζέφης Δημαδάμα

Share.

Comments are closed.