Categories: Κοινωνία

Ρεβεγιόν μέχρι τις 2, χωρίς μουσική και όρθιους σε εστίαση και διασκέδαση – Σε ισχύ τελικά από αύριο τα μέτρα

Η μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης Όμικρον επισπεύδει την εφαρμογή των νέων μέτρων τα οποία θα ισχύσουν από αύριο στις έξι το πρωί και όχι στις 3 Ιανουαρίου όπως προβλεπόταν αρχικά.
Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, ανακοίνωσε πριν από λίγο τις αποφάσεις της κυβέρνησης, μετά και από τη συνεδρίαση της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων για τη διαχείριση της πανδημίας.
Όπως είπε, η μετάλλαξη Όμικρον επικρατεί στη χώρα αλλά το σύστημα πιέζεται και από την παραλλαγή Δέλτα. Παράλληλα, ανέφερε ότι η Επιτροπή καλεί τους πολίτες να εμβολιαστούν και ζητά να μην διασπείρονται ψευδείς ειδήσεις ότι δηλαδή τα εμβόλια δεν καλύπτουν την Όμικρον.
Στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε πως διασκέδαση και εστίαση θα κλείνουν στις 12 το βράδυ, θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι σε τραπέζια των 6 ατόμων, ενώ απαγορεύεται η μουσική. Ειδικά για το βράδυ του ρεβεγιόν, δηλαδή το βράδυ της Παρασκευής, τα καταστήματα διασκέδασης και εστίασης θα κλείσουν στις 2 μετά τα μεσάνυχτα.

Αναλυτικά τα μέτρα και όλοι οι υπόλοιποι περιορισμοί που θα εφαρμοστούν από την Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου:

  • Υποχρεωτική σε εστίαση και διασκέδαση η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής από τους εργαζόμενους
  • Υποχρεωτική η ενισχυμένη μάσκα (ΚΝ-95 ή FFP2) ή η διπλή στα σούπερ μάρκετ και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Στα γήπεδα, θα επιτρέπεται μόνο το 10% των θεατών ανάλογα με τη χωρητικότητά τους και ανώτατο όριο σε κάθε περίπτωση τα 1.000 άτομα.
  • Η τηλεργασία επιστρέφει από 3 Ιανουαρίου σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε ποσοστό έως 50%, ενώ θα διατηρηθεί και το κυλιόμενο ωράριο.
  • Σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων η επίσκεψη θα γίνεται μόνο με pcr test 48 ωρών, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύονται οι ιατρικοί επισκέπτες και εντατικοποιούνται οι έλεγχοι στα επισκεπτήρια.

Υπενθυμίζεται ότι το νέο πακέτο μέτρων θα ισχύει τουλάχιστον έως τις 16 Ιανουαρίου, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασής τους σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο από τους ειδικούς.

ΚΙΝΑΛ: Το κριτήριο του πολιτικού κόστους που καθοδηγεί τις αποφάσεις της Κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την κοινωνία και την οικονομία
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής αναφέρει, σχετικά με τις νέες ανακοινώσεις του Θάνου Πλεύρη:
«Τα σημερινά μέτρα της Κυβέρνησης έρχονται μετά από παλινωδίες και καθυστερήσεις. Έπρεπε να είχαν δρομολογηθεί όταν υπήρχαν τα πρώτα δείγματα της υπερμεταδοτικότητας της Όμικρον στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι κυβερνήσεις των οποίων έδειξαν μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και αποτελεσματικότητα από την ελληνική.
Το Κίνημα Αλλαγής επιμένει στο τρίπτυχο εμβολιασμόςενίσχυση του ΕΣΥμέτρα προστασίας.

  • Χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου χωρίς ραντεβού, σε επιπλέον από τα υπάρχοντα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να προχωρήσει τάχιστα η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού.
  • Άμεση εμπλοκή του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων για νοσηλεία περιστατικών covid, εάν υπάρξει ανάγκη.
  • Μέτρα κοινωνικών αποστάσεων και αποσυμφόρησης των μέσων μαζικής μεταφοράς.
  • Επιδημιολογική επιτήρηση με επέκταση των σημείων όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν pcr και rapid test.

Το κριτήριο του πολιτικού κόστους που καθοδηγεί τις αποφάσεις της Κυβέρνησης βλάπτει σοβαρά την κοινωνία και την οικονομία.»

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις Πλεύρη

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Σοκ στο Μεσολόγγι: 15χρονος υπό την απειλή μαχαιριού λήστεψε13χρονο

Ένα ακόμη περιστατικό παραβατικότητας και βίας ανηλίκων απασχόλησε τις αστυνομικές αρχές αυτή τη φορά στο Μεσολόγγι. Σύμφωνα…

6 ώρες ago

Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα – Δεν υπάρχουν θύματα – Το πλοίο συνεχίζει το ταξίδι του

Ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά έπληξαν με βαλλιστικό πύραυλο οι Χούθι. Η επίθεση σημειώθηκε περίπου…

12 ώρες ago

Ερώτηση στη Βουλή του Στέφανου Παραστατίδη για την Ελληνική PISA

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατέθεσε ο Βουλευτής Κιλκίς και Υπεύθυνος ΚΤΕ…

13 ώρες ago

Βαγγέλης Βουτσινάκης* : Ζωή κάτω απ’ τον ίδιο ουρανό…

...Αυτή η εμβληματική -τολμώ να γράψω- αποστροφή του Παναγή Παναγιωτόπουλου* όταν αναφέρεται στις κοινές προσλαμβάνουσες,…

16 ώρες ago

ΔΟΕ: Διοργάνωση  25ου Πανελληνίου – Παγκύπριου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης «Ακριτίδεια 2024»

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδα (Δ.Ο.Ε.) και η Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων (Π.Ο.Ε.Δ.), σε συνεργασία με…

18 ώρες ago

«ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής» – Γιάννης Σταθόπουλος: Να τοποθετηθεί υπεύθυνα το Δημοτικό Συμβούλιο για το bonus στα πολυώροφα κτίρια

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΝΙΚΗ Πολιτών Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Σταθόπουλος, με ανακοίνωσή του ζητά…

1 ημέρα ago