Δράμα: Διαδικτυακοί απατεώνες του πήραν 34.000 ευρώ από τον τραπεζικό λογαριασμό

0

Δεν έχουν τελειωμό οι ηλεκτρονικές απάτες, γεγονός  που δημιουργεί έντονο προβληματισμό σε όλους και ιδιαίτερα στις αρχές καταπολέμησης του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
Συγκεκριμένα ένας κύριος από τη Δράμα, έλαβε μήνυμα (email), στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας η τράπεζα του, υποτίθεται και τoν καλούσε να επιβεβαιώσει τα τραπεζικά του στοιχεία προκειμένου να μην ανασταλεί ο λογαριασμός του.
Για την επιβεβαίωση των στοιχείων, σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, έπρεπε να χρησιμοποιήσει κάποιον προτεινόμενο υπερσύνδεσμο (link) που οδηγούσε σε ιστοσελίδα, όπου ο παθών καταχώρησε τους προσωπικούς τραπεζικούς κωδικούς.
Από εκείνη τη στιγμή και μετά οι άγνωστοι δράστες κατάφεραν πανεύκολα να υφαρπάξουν τα παραπάνω στοιχεία και να έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς του λογαριασμούς, αφαιρώντας από αυτούς συνολικά 33.940 ευρώ.

Συστάσεις από το Τμήμα Ασφαλείας
Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό, το Τμήμα Ασφαλείας προτρέπει τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση που λάβουν παρόμοια ειδοποίηση είτε μέσω μηνύματος (sms) είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email):

  • Να μην επιλέγουν τους προτεινόμενους συνδέσμους,
  • Να μην απαντούν στα μηνύματα και να τα διαγράφουν,
  • Να μην καταχωρούν και να μην στέλνουν προσωπικά δεδομένα και στοιχεία τραπεζικών υπηρεσιών ή πιστωτικών καρτών.
  • Να ενημερώσετε φίλους και συγγενείς ώστε να μην πέσουν θύματα των απατεώνων.
Share.

Comments are closed.