Politico: Τα πρώτα δεδομένα δείχνουν ότι τα συμπτώματα του Όμικρον COVID είναι πιο ήπια από αυτά της Δέλτα

0

Η μετάλλαξη «Όμικρον» προκαλεί ηπιότερα συμπτώματα από ό,τι η Δέλτα, σύμφωνα με τη μελέτη της Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA), που θα δημοσιοποιηθεί πριν από τα Χριστούγεννα, και την οποία αποκαλύπτει το Politico.
Η μελέτη είναι η πρώτη που βασίζεται σε αρχικά πραγματικά δεδομένα από τη Βρετανία.
Ωστόσο, όπως σημειώνει η μελέτη, ενώ τα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» φαίνονται συνολικά πιο ήπια από τους φορείς της Δέλτα, εν μέρει λόγω των εμβολιασμών και των προηγούμενων λοιμώξεων, αλλά και επειδή η νέα παραλλαγή ίσως είναι εγγενώς ηπιότερη.
Ωστόσο η η UKHSA διαπιστώνει ότι η πιο ήπια φύση της «Όμικρον» δε συνεπάγεται αποφυγή μεγάλου αριθμού νοσηλειών. Οι ερευνητές αναμένεται να σημειώνουν πως για εκείνους που θα νοσήσουν σοβαρά εξακολουθεί να υπάρχει υψηλός κίνδυνος νοσηλείας και θανάτου.
Από τη στιγμή που η μεταδοτικότητα της «Όμικρον» είναι πολύ υψηλή, ο αριθμός των λοιμώξεων θα είναι τόσο μεγάλος που καθιστά πιθανή την επίσης μεγάλη αύξηση νοσηλειών.
Το Politico αναφέρει επίσης ότι η μελέτη επιβεβαιώνει ότι οι δύο δόσεις του εμβολίου δεν επαρκούν για ισχυρή προστασία έναντι της «Όμικρον», η ενισχυτική δόση μειώνει σημαντικά τόσο τον κίνδυνο συμπτωματικής λοίμωξης όσο και νοσηλείας.

  • Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο τουω δημοσιογράφου Alex Wickham του αμερικάνικου περιοδικού Politico, με τίτλο «Omicron COVID symptoms milder than Delta in UK, early data suggests» στα αγγλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.