Μετρά δύο φάσεων που εισηγούνται οι ειδικοί – Ποια θα εφαρμοστούν άμεσα και ποια από τη νέα χρονιά

0

Η μετάλλαξη Όμικρον ανατρέπει τους σχεδιασμούς των εορτών, με την Επιτροπή των ειδικών να εισηγείται τη λήψη νέων μέτρων προκειμένου να ανασχεθεί η ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή.
Οι επιστήμονες φαίνεται πως προτείνουν περιορισμούς σε δύο φάσεις, με το πρώτο πακέτο μέτρων να τίθεται σε εφαρμογή άμεσα και το δεύτερο με τη νέα χρόνια και συγκεκριμένα στις 3 Ιανουαρίου.

Τα μέτρα που ζητούν να εφαρμοστούν τώρα
Σύμφωνα με υπάρχουσες πληροφορίες, οι ειδικοί ζητούν:

  • να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας -τύπου KN-95- στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τα σούπερ μάρκετ
  • να επανέλθει η μάσκα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους
  • να ανασταλούν όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί σε ανοιχτούς χώρους.
  • να διεξάγονται οι αγώνες χωρίς θεατές και
  • να υποβάλλονται σε υποχρεωτικά τεστ όλοι οι ταξιδιώτες που φτάνουν στην Ελλάδα τη 2η και τη 4η μέρα της διαμονής τους στη χώρα.

Στην αυριανή σύσκεψη που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, θα “κλειδώσουν” οι όποιες αποφάσεις και στη συνέχεια ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Ταμέτρα που αναμένεται να εφαρμοστούν στις αρχές του 2022
Την επόμενη εβδομάδα, στο τραπέζι της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να τεθούν τα σχολεία, κατά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί προκειμένου οι ειδικοί να καταλήξουν στο πακέτο των μέτρων που θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση για την περίοδο μετά τις γιορτές και συγκεκριμένα μετά τις 3 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, προσανατολίζονται στην αναστολή των σχολικών εκδρομών, ενώ κάποιοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι θα ήταν χρήσιμη η αλλαγή πρωτοκόλλου στα σχολεία, πότε δηλαδή θα πρέπει να κλείνει ένα σχολείο όταν καταγράφονται κρούσματα κορονοϊού.

Μεταξύ αυτών που τέθηκαν επί τάπητος για να ισχύσουν σε δεύτερο χρόνο είναι:

  • οι περιορισμοί στα ωράρια σε εστίαση και διασκέδαση
  • οι περιορισμοί ατόμων ανά τ.μ σε κλειστούς χώρους και
  • η επέκταση της τηλεργασίας.
Share.

Comments are closed.