Άνοιξε η πλατφόρμα για την δωρεάν διάθεση των Self test στους πολίτες

0

Άνοιξε η πλατφόρμα για τη διάθεση από τα φαρμακεία δύο δωρεάν self test.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΗΔΙΚΑ, «τo σύστημα Διάθεσης Self-Test άνοιξε σήμερα Τετάρτη 22/12/2021 8:00 έως και Παρασκευή 31/12 20:00. Θα διανέμονται δύο (2) self test σε όλους τους πολίτες άνω των 5 ετών».
Όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη (21/12) ο πρωθυπουργός, οι πολίτες καλούνται να κάνουν το πρώτο self test πριν από το εορταστικό τραπέζι, την οικογενειακή συγκέντρωση ή τη βραδινή έξοδο και το δεύτερο αμέσως μετά τη λήξη των εορτασμών για την έλευση του νέου έτους, με στόχο την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση.
Η κυβέρνηση, επιπλέον, καλεί τους πολίτες να κάνουν επιπρόσθετα self test όποτε κρίνουν ότι απαιτείται -δηλαδή προ άλλων μεγάλων συναθροίσεων ή εξόδων.
Τα self test θα δίνονται από τα φαρμακεία στους πολίτες με τη χρήση ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (προσωρινού ΑΜΚΑ).

Ισχυρή σύσταση για self test στα ρεβεγιόν
Ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε ότι δεν θα χρειαστεί να γίνουν rapid test στους εμβολιασμένους για την είσοδό τους σε κλειστούς χώρους εστίασης-διασκέδασης. Ωστόσο, έκανε ισχυρή σύσταση για διενέργεια self test για όσους θα επιλέξουν χώρους διασκέδασης, όπου παρατηρείται συνωστισμός.
Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι ανοίγει εκ νέου η πλατφόρμα, προκειμένου να δοθούν δύο δωρεάν self test στους πολίτες, μέσα στις γιορτές.


Αυτός θα είναι και ο οδικός χάρτης των μέτρων ενόψει της εορταστικής περιόδου, με την κυβέρνηση να μην ακολουθεί τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες λαμβάνουν όλο και πιο σκληρά μέτρα λόγω της ραγδαίας επέλασης της μετάλλαξης “Όμικρον”.

Share.

Comments are closed.