Τα νέα μέτρα που θα ληφθούν μετά τις γιορτές: Επέκταση τηλεργασίας, μείωση ωραρίου σε εστίαση και διασκέδαση – Ανοιχτά τα σχολεία

0

Δεν ανακοινώθηκαν επίσημα , αλλά είναι έτοιμα τα νέα μέτρα, για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού, που πιθανόν να χρειαστούν μέσα στο για το 2022, εάν υπάρξει ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον.
Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ουσιαστικά ανακοίνωσε  τα νέα μέτρα που πιθανότατα θα τεθούν σε ισχύ τις πρώτες εβδομάδες του 2022.
Αυτά είναι η επέκταση της τηλεργασίας, αλλά και οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όπως τόνισε πάντως ο πρωθυπουργός, δεν πρόκειται να κλείσουν και πάλι τα σχολεία.
Υπογράμμισε ωστόσο, ότι όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά δεδομένα μετά τις γιορτές.
«
Η δεύτερη φάση της άμυνας μας αφορά τις πρώτες εβδομάδες του 2022. Και ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας έχουμε στη διάθεσή μας ένα εύρος επιλογών, όπως η επέκταση της τηλεργασίας, οι ρυθμίσεις ωραρίων στην εστίαση και την διασκέδαση. Όχι, πάντως, αναστολή της λειτουργίας των σχολείων. Όλα όμως, το τονίζω αυτό, θα κριθούν από τα τότε δεδομένα. Καμία απόφαση δεν έχει ακόμα ληφθεί», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. πρωθυπουργός ανακοίνωσε δύο δωρεάν self test στις γιορτές για όλους, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

«Είναι αλήθεια ότι δέχτηκα εισηγήσεις για υποχρεωτικά rapid test σε όλους για την είσοδο σε χώρους διασκέδασης. Τις απέρριψα, γιατί θεώρησα ότι ένα τέτοιο μέτρο και θα ήταν άδικο για τους εμβολιασμένους και τελικά θα ήταν πολύ δύσκολο στην εφαρμογή του. Αντί λοιπόν να επιβάλλω κάτι σε όλους, επέλεξα να εμπιστευτώ όλους», είπε ο κ. Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο και πρόσθεσε:
«Και για αυτόν ακριβώς τον σκοπό η πολιτεία θα διαθέσει ακόμα δύο δωρεάν self test σε ολόκληρο τον πληθυσμό. Με την σύσταση το μεν πρώτο να χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των γιορτών και το δεύτερο αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά. Και ζητώ από τους συμπολίτες μας να τα χρησιμοποιήσουν, ιδίως πριν από τις εορταστικές μαζικές συναθροίσεις».

Δείτε σε βίντεο την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Υπουργικό Συμβούλιο

Share.

Comments are closed.