Categories: Πολιτική

Θάνος Πλεύρης: Εξετάζουμε την πιθανότητα να κάνουμε τεστ σε όλο τον πληθυσμό – Ανακοινώσεις για τις γιορτές μέσα στην εβδομάδα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβληθούν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι σε ένα μαζικό τεστ ώστε να φανεί η πραγματική επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, άφησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Πλεύρης και την εκπομπή «ΚΑΛΗΜΕΡΑ» με τους Δημήτρη Οικονόμου και τον Νίκο Στραβελάκη. Παράλληλα αποκάλυψε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων θα είναι “πιλότος” για την Πρωτοχρονιά. “Θα δείξει αν θα χρειαστεί να πάρουμε άλλα μέτρα” είπε.
Επίσης τόνισε ότι είναις τις σκέψεις της κυβέρνησης ο έλεγχος με διαγνωστικό τεστ για όλο τον πληθυσμό, ώστε να υπάρξει μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, ανέφερε ο κ. Πλεύρης.
«Αυτό που εξετάζουμε είναι ότι κάποια στιγμή θα θέλαμε να υπάρξει ένα τεστ συνολικά όλου του πληθυσμού,  υπό την έννοια να μπορέσουμε κάποια στιγμή να έχουμε μια συνολική επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Αυτός είναι ο προβληματισμός μας, όταν είναι να ειπωθούν οι αποφάσεις, θα ειπωθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας. Διευκρίνισε επίσης ότι για τις γιορτές, προς το παρόν, θα ισχύσουν τα ήδη υπάρχοντα μέτρα. «Θα κάνουμε και Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, δεν υπάρχουν σκέψεις να επιβάλουμε περιορισμούς που παραπέμπουν σε lockdown», τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση.
Αναφορικά με την ανησυχία που επικρατεί λόγω της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι στην Ελλάδα το στέλεχος δεν έχει τη δυναμική που παρουσιάζει στον υπόλοιπο κόσμο, εκτιμώντας όμως ότι θα απασχολήσει πολύ έντονα τη χώρα μας τον Ιανουάριο, και γι’ αυτόν τον λόγο δοκιμάζονται, όπως είπε, έκτακτα σχέδια.
«Καθημερινά έχουμε μια πτώση στα κρούσματα, γεγονός που μας δείχνει ότι ακόμα κι αν κρύβεται η Όμικρον πίσω από τη Δέλτα, δεν έχει την ίδια δυναμική με το εξωτερικό. Κάθε χώρα έχει τα μοντέλα της, αυτή τη στιγμή το κύμα είναι έντονο σε πολλές χώρες. Εμείς τώρα έχουμε μια αποκλιμάκωση του 4ου κύματος, περιμένοντας την έλευση του 5ου κύματος που θα οφείλεται στην Όμικρον.  Ανησυχούμε για ενδεχόμενη φρενήρη διασπορά», επισήμανε ο ίδιος.

Οι έλεγχοι κατά τη διάρκεια των γιορτών
Ο υπουργός τοποθετήθηκε και για τους ελέγχους κατά τη διάρκεια του γιορτών, τονίζοντας ότι το διάστημα 24-31 Δεκεμβρίου θα επιστρατευτούν όσα κλιμάκια επιστρατεύτηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. Οι έλεγχοι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, θα είναι οι πιο σαρωτικοί που έχουν γίνει, ενώ σχολίασε πως όποιο μαγαζί διανοηθεί να έχει έστω και ένα ανεμβολίαστο άτομο θα το μετανιώσει πικρά.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Αθηναίων: Σαρωτικές αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Ο Δήμος Αθηναίων προχωρά σε σαρωτικές αλλαγές στη δημοτική αστυνομία, σε συνέχεια της εξάρθρωσης του…

2 ώρες ago

Οι τελευταίες εκτιμήσεις για τις Βάσεις 2024 που ανακοινώνονται πιθανότατα στις 29 Ιουλίου

Τέλος Ιουλίου με αρχές Αυγούστου με την πιθανότερη ημερομηνία να είναι τη Δευτέρα 29 Ιουλίου,…

4 ώρες ago

Ο πρόεδρος Μπάιντεν αποχωρεί από την προεδρική κούρσα και υποστηρίζει την Κάμαλα Χάρις

Κάτω από το βάρος αυξανόμενων πιέσεων και όντας αντιμέτωπος με ολοένα ευρύτερη αμφισβήτηση εξαιτίας των…

11 ώρες ago

Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ξεπέρασαν τα 100 τα άρθρα του νόμου Κεραμέως που τροποποίησε ο κ. Πιερρακάκης

Δεύτερη φορά ο ίδιος υπουργός παιδείας φέρνει προς τροποποίηση άρθρα του νόμου Κεραμέως του 2022,…

11 ώρες ago

Μεσολόγγι – Όλγα Δασκαλή: Χτίστε με πέτρα, αφήστε τα άχυρα. Οχυρωθείτε κ. Δήμαρχε και διοικήστε με διαφάνεια, σοβαρότητα και ουσία

«Ενώ θα έπρεπε να συζητάμε θέματα ουσίας όπως το νομοσχέδιο για τον τουρισμό, την ενίσχυση…

13 ώρες ago

Formula 1 – Hungarian GP: Πρώτη νίκη του Όσκαρ Πιάστρι – Η McLaren τα έκανε θάλασσα με τους οδηγούς της

Με μια απίστευτη εμφάνισή της η McLaren κατάφερε να πετύχει το απόλυτο στο Grand Prix…

24 ώρες ago