Pfizer: Το χάπι ενάντια στον κορονοϊό είναι 90% αποτελεσματικό και αποτρέπει τη νοσηλεία και τον θάνατο

0

Σχεδόν 90% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη νοσηλειών και θανάτων σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, έδειξε η τελική ανάλυση της Pfizer για το αντιιικό χάπι της εταιρείας ενάντια στον κορονοϊό.
Επιπλέον τα πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του έναντι και της ταχέως εξαπλούμενης μετάλλαξης Όμικρον.
Η φαρμακοβιομηχανία των ΗΠΑ τον περασμένο δήλωσε ότι το φάρμακο, που λαμβάνεται από το στόμα, ήταν περίπου 89% αποτελεσματικό στην πρόληψη νοσηλειών ή θανάτων, σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο που έλαβαν όσοι μετείχαν στη μελέτη, με βάση τα ενδιάμεσα αποτελέσματα της έρευνας σε 1.200 άτομα. Τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν την Τρίτη περιλαμβάνουν επιπλέον 1.000 άτομα.


Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, κανένας κατά τη διάρκεια των δοκιμών που έλαβε τη θεραπεία της Pfizer δεν πέθανε, σε σύγκριση με 12 θανάτους μεταξύ των ληπτών εικονικού φαρμάκου.
Τα χάπια της Pfizer λαμβάνονται κάθε 12 ώρες για πέντε ημέρες, με τη θεραπεία να ξεκινά λίγο μετά την έναρξη των συμπτωμάτων. Εάν εγκριθεί από τις υγειονομικές Αρχές η θεραπεία θα κυκλοφορήσει στην αγορά ως Paxlovid.

Μπουρλά: Η ισχυρότερη μείωση ιικού φορτίου που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα σε θεραπεία από το στόμα
«Τα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το υποψήφιος αντιιικό μας για τον COVID-19 είναι ένας ισχυρός αναστολέας της πρωτεάσης Όμικρον ο οποίος, σε συνδυασμό με τα υπάρχοντα δεδομένα από άλλες παραλλαγές που προκαλούν ανησυχία, υποδηλώνει ότι πιθανότατα θα διατηρήσει ισχυρή αντιική δράση έναντι των τρεχουσών μεταλλάξεων και άλλων κορονοϊών», έγραψε στο Twitter ο CEO της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως σημειώνει, «αυτά τα δεδομένα δείχνουν σημαντική μείωση του ιικού φορτίου τόσο για τυπικούς ενήλικες όσο και για ενήλικες υψηλού κινδύνου, αντιπροσωπεύοντας την ισχυρότερη μείωση ιικού φορτίου που έχει παρατηρηθεί μέχρι σήμερα σε θεραπεία του COVID-19 που χορηγείται από το στόμα».


Είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα
Η Pfizer δημοσίευσε επίσης πρώιμα δεδομένα από μια δεύτερη κλινική δοκιμή που έδειξαν ότι η θεραπεία μείωσε τις νοσηλείες κατά περίπου 70% σε περίπου 600 ενήλικες που αντιμετωπίζουν τυπικό κίνδυνο.

«Είναι ένα εκπληκτικό αποτέλεσμα» δήλωσε ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer, Mikael Dolsten.
«Μιλάμε για έναν εκπληκτικό αριθμό ζωών που σώζονται και αποτρέπεται η νοσηλεία. Και φυσικά, εάν λάβετε τη θεραπεία γρήγορα μετά τη μόλυνση, είναι πιθανό να μειωθεί δραματικά και η μετάδοση», είπε ο Dolsten.
Ο Dolsten είπε ότι αναμένει έγκριση για χρήση σε άτομα υψηλού κινδύνου από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ και άλλους ρυθμιστικούς φορείς σύντομα.
«Είμαστε σε πολύ προχωρημένες συζητήσεις τόσο με την Ευρώπη όσο και με το Ηνωμένο Βασίλειο και έχουμε διάλογο με τους περισσότερους από τους σημαντικότερους ρυθμιστικούς φορείς παγκοσμίως», σημείωσε ο Dolsten.

Share.

Comments are closed.