Η «Αυγή» εναντίον του Φίλη γιατί δήλωσε ότι «δεν πρέπει οι θάνατοι να αποτελούν στοιχείο αντιπολίτευσης»

0

Μετά τον Ανδρέα Ξανθό και ο Νίκος Φίλης κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή, από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με την πανδημία και προκάλεσε αναστάτωση στο εσωτερικό του κόμματός του αλλά και στο κομματικό έντυπο, την ΑΥΓΗ.
Ο βουλευτής Α’ Αθηνών και τομεάρχης Παιδείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο podcast της «Καθημερινής» όχι μόνο δεν υιοθέτησε καταγγελίες τύπου «ΜΕΘ μόνο για VIP», αλλά τάχθηκε στο πλευρό του Ανδρέα Ξανθού και επισήμανε ότι το κόμμα του ενίοτε παρασύρεται από την «τηλεοπτική αντιπολίτευση». «Δεν πρέπει οι θάνατοι να αποτελούν στοιχείο αντιπολίτευσης», δήλωσε, επικρίνοντας έτσι και την στρατηγική του Αλέξη Τσίπρα (αλλά κυρίως του Παύλου Πολάκη) που κατηγορούν την κυβέρνηση για τους θανάτους από κορωνοϊό.
Κατά τ’ άλλα, στη συζήτησή του με τον Μιχάλη Τσιντσίνη, ο Νίκος Φίλης εμφανίστηκε ανοιχτός στον διάλογο με το ΚΙΝΑΛ, αποδίδοντας όμως την αθρόα προσέλευση στις κάλπες σε «πληθώρα παλαιών κυβερνητικών και κομματικών αξιωματούχων, παρά σε κοινωνικές δυνάμεις εν κινήσει».
Επιπλέον στο δίλημμα «Ανδρουλάκης ή Παπανδρέου», ο Φίλης απάντησε ότι με τον πρώην πρωθυπουργό, «που βαρύνεται με το έγκλημα των Μνημονίων», μπορεί να συνομιλήσει στην εξωτερική πολιτική και ορισμένα κοινωνικά ζητήματα, ενώ χαρακτηρίζει τον Νίκο Ανδρουλάκη «tabula rasa», επιμένοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εκπροσωπεί τον αριστερό ριζοσπαστισμό.
Οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσαν την έκρηξη της κομματικής εφημερίδας «ΑΥΓΗ», η οποία αποκαλεί, εμμέσως, τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «απολογητή της εξουσίας». Ο διευθυντής της Αγγ. Τσέκερης, σε ενυπόγραφο άρθρο του, με τίτλο «Μια απάντηση της Αυγής στον Νίκο Φίλη», επιτίθεται στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ επειδή αποκλίνει από την κομματική γραμμή.
Αξίζει να τονισθεί ότι ο Νίκος Φίλης τήρησε υπεύθυνη στάση κατά της διάρκεια της πανδημίας, τασσόμενος ξεκάθαρα υπέρ του εμβολιασμού, σε αντίθεση με την ηγεσία και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έκλειναν το μάτι σε αντιεμβολιαστές, και επιπλέον ζήτησε ομοψυχία απέναντι στην πανδημία, αποκορύφωμα αυτής της απόφασης ήταν να κάνουν κοινή εκστρατεία με την Ντόρα Μπακογιάννη για να πείσουν όσους έχουν αμφιβολίες, να εμβολιαστούν.

Share.

Comments are closed.