Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.: Όχι άλλα «κροκοδείλια δάκρυα»! Ουσιαστικά μέτρα προστασίας των σχολείων και των εκπαιδευτικών

0

Η συνδικαλιστική παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε. ( ΔΗ.ΣΥ) με ανακοίνωσή της  καυτηριάζει «την απαράδεκτη επίθεση «ψεκασμένων» τραμπούκων, σε βάρος εκπαιδευτικού, διευθυντή σχολείου, ο οποίος εφάρμοζε όσα η νομοθεσία επιβάλλει, προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου από τις συνέπειες της πανδημίας» και «απαιτεί άμεσα να θεσπισθεί ακαταδίωκτο, για τους εκπαιδευτικούς που με ευσυνειδησία  εφαρμόζουν τους νόμους της Πολιτείας, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και τους μαθητές από την πανδημία»

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΔΗ.ΣΥ
«Με έκπληξη και τρόμο η ελληνική κοινωνία ενημερώθηκε για την απαράδεκτη επίθεση «ψεκασμένων» τραμπούκων, σε βάρος εκπαιδευτικού, διευθυντή σχολείου, ο οποίος εφάρμοζε όσα η νομοθεσία επιβάλλει, προκειμένου να προστατευτούν οι μαθητές, οι οικογένειές τους και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου από τις συνέπειες της πανδημίας.
Η χειροδικία, οι απειλές και οι ύβρεις, αποτελούν ποινικά κολάσιμες ενέργειες, αλλά ταυτόχρονα και μία καθημερινή πρακτική σε πολλά σχολεία της Χώρας. Οι εκπαιδευτικοί, εντελώς απροστάτευτοι, γίνονται θύματα του οποιουδήποτε «διαταραγμένου». Εργάζονται σε καθεστώς κινδύνου της σωματικής τους ακεραιότητας και σέρνονται στα δικαστήρια βιώνοντας καταστάσεις οι οποίες εκτός από ψυχικές και συναισθηματικές συνέπειες, έχουν και οικονομικές.

Στοχοποιούνται, όταν κινούν τις νόμιμες διαδικασίες, από όσους δεν επιτρέπουν στα παιδιά τους να φοιτήσουν στα σχολεία. Η απόφαση πολιτικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜΕΡΑ25, Ελληνική Λύση), να μην ψηφίσουν την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα επιβολής ποινής σε όσους γονείς στερούν από τα παιδιά τους το αγαθό της εκπαίδευσης, είναι απαράδεκτη. Πολύ περισσότερο, όταν οι συγκεκριμένοι γονείς, είναι στον βασικό πυρήνα αυτών που δημιουργούν τα προβλήματα στα σχολεία.
Η διαβεβαίωση τόσο της Υπουργού Παιδείας όσο και άλλων κυβερνητικών παραγόντων πως δήθεν προστατεύουν τους εκπαιδευτικούς από τέτοιες ενέργειες, είναι «λόγια του αέρα», καθώς δεν έχουν κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Κανείς δεν έχει λάβει μέτρα, ώστε να μην παρενοχλείται η λειτουργία των σχολείων από την παρουσία εξωσχολικών προσώπων, τα οποία απειλούν, «τραμπουκίζουν» λεκτικά και σωματικά τους εκπαιδευτικούς. Η Ελληνική Αστυνομία παρεμβαίνει, ενώ γνωρίζει τα προβλήματα, μόνο εκ των υστέρων.

Η Κυβέρνηση «καμαρώνει» πως έδωσε λύση στο πρόβλημα, με τη ρύθμιση να μην οδηγούνται στο αυτόφωρο οι εκπαιδευτικοί μετά από μηνύσεις αντιεμβολιαστών, χωρίς όμως να κάνει τίποτα για το γεγονός ότι το δικαίωμα στη μήνυση παραμένει. Οι εκπαιδευτικοί, σέρνονται στα δικαστήρια, ταλαιπωρούνται από τις διαρκείς αναβολές των δικών και έχουν τεράστιο οικονομικό κόστος, το οποίο επωμίζονται οι ίδιοι. Όταν τα φώτα της δημοσιότητας σβήνουν, μένουν εντελώς μόνοι.
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, απαιτεί άμεσα να θεσπισθεί ακαταδίωκτο, για τους εκπαιδευτικούς που με ευσυνειδησία  εφαρμόζουν τους νόμους της Πολιτείας, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία και τους μαθητές από την πανδημία. Οτιδήποτε άλλο είναι ημίμετρο, δεν λύνει το πρόβλημα και δεν προστατεύει τους εκπαιδευτικούς. Ταυτόχρονα θα πρέπει να θεσπιστούν σοβαρές ποινές για όσους παρεμποδίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δώσουν, άμεσα λύση στο θέμα. Τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αφεθούν ήσυχοι και απερίσπαστοι να επιτελέσουν το έργο τους

Share.

Comments are closed.