Θωμάς Ρίζος*: Δευτέρα πρωί….

0

Το χρέος ενός πολίτη απέναντι σε μια κοινωνία είναι ο σεβασμός στους κανόνες της λειτουργίας της. Κάθε προοδευτικός πολίτης έχει ως χρέος του τη διαμόρφωση ,αλλά και τη διατήρηση της ενότητας με ίσους όρους.
Στις 5/12 η κοινωνική βάση έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, μια ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιηθεί χωρίς να προσβάλλουμε αυτούς τους πολίτες, λέγοντας τους ότι ήρθαν να ψηφίσουν με γραμμή από άλλο κόμμα.
Η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά αποτελώντας μια γυναίκα πρότυπο ένωσε το χώρο βάζοντας τα γυαλιά σε όλους. Δεχόμενη η ίδια πολλά χτυπήματα (ΚΚΕ κέντρου, έλα μωρέ τώρα η Φώφη),αλλά αποφασισμένη να ενώσει το χώρο, πράγμα που κατάφερε.
Θα ήταν ολέθριο λάθος να επιστρέψουμε πίσω..Όλοι μας λίγο πολύ γνωριζόμαστε, προσωπικά στηρίζω την υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου, ενός ανθρώπου που την Κυριακή το βράδυ έπρεπε να παραιτηθεί!!!! κατά κάποιους για να υπάρξει ενότητα…Και εδώ έρχεται η θέση ότι η ενότητα δεν τίθεται κατά το δοκούν ή όπως μας βολεύει…Από ποτέ η παραβίαση κανόνων μιας δημοκρατικής διαδικασίας οδηγεί στην ενότητα; Την τελευταία φορά για αυτό διασπάστηκε ο χώρος ή μήπως από τις προσωπικές βλέψεις κάποιων;
Τα αρνητικά του Γιώργου Παπανδρέου υφίστανται όπως και τα θετικά του…Ας αξιοποιήσουμε τα θετικά του Γιώργου και να απομονώσουμε όσα μας χωρίζουν, θέτοντας στο κέντρο αυτά που μας ενώνουν.
Να αξιοποιήσουμε τα θετικά του Νίκου Ανδρουλάκη ενός καταρτισμένου πολιτικά ανθρώπου, βάζοντας στην άκρη τα αρνητικά του.
Το πιο εύκολο είναι να αρχίσουμε ένα ανελέητο τένις συγκρούσεων και μαχαιρωμάτων, μόνο που το μαχαίρι θα είναι γεμάτο βούτυρο για το ψωμί όσων πολεμούν το Κίνημα Αλλαγής δημιουργώντας πληγές μόνο στον πολιτικό μας χώρο.
Την Κυριακή με το Γιώργο Παπανδρέου, έναν ηγέτη παγκόσμιας εμβέλειας (με σεβασμό στο Νίκο Ανδρουλάκη),τη Δευτέρα το πρωί και με το Γιώργο και με το Νίκο….

* Ο Θωμάς Ρίζος κατάγεται από την Άρτα. Είναι δάσκαλος και είναι μέλος του Τομέα Παιδείας του ΚΙΝΑΛ.

Πατήστε και δείτε τα 13 προηγούμενα άρθρα του Θωμά Ρίζου

Share.

Comments are closed.