Από Δευτέρα ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει την γ’ δόση στο επτάμηνο

0

Ανεμβολίαστοι θα θεωρούνται από Δευτέρα όσοι, άνω των 60, έχουν συμπληρώσει ένα επτάμηνο από τον εμβολιασμό τους και δεν έχουν κάνει την γ’ δόση.
«Η τρίτη δόση είναι απαραίτητη ειδικά σε συγκεκριμένες ηλικιακές ομάδες άνω των 60 ετών και για να λογίζεται κάποιος εμβολιασμένος από 13/12 θα πρέπει να κάνει και την τρίτη δόση εντός επτά μηνών», τόνισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
Υπενθύμιζε δε, ότι οι άνω των 60 που δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου έως τις 16 Ιανουαρίου, θα πληρώνουν 100 ευρώ το μήνα ως διοικητικό πρόστιμο.
Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι το μέτρο απέδωσε ήδη από τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του, καθώς μέσα σε μία εβδομάδα κλείστηκαν 85.000 ραντεβού πρώτης δόσης εμβολιασμού στους άνω των 60.
Υπενθυμίζεται ότι οι ανεμβολίαστοι, οποιασδήποτε ηλικίας, βρίσκονται σε καθεστώς μίνι lockdown καθώς δεν τους επιτρέπεται η είσοδος σε μια σειρά κλειστών χώρων, ενώ αποκλείονται από κάποιες δραστηριότητες. Συγκεκριμένα, στους ανεμβολίαστους δεν επιτρέπεται η είσοδος σε κλειστούς χώρους εστίασης, θέατρα, σινεμά, μουσεία, εκθέσεις, συνέδρια, γυμναστήρια και γήπεδα, όπως και σε θεματικά πάρκα, ενώ χρειάζονται rapid test για την είσοδό τους στα καταστήματα λιανικής, τους ανοιχτούς χώρους εστίασης, τους χώρους λατρείας, τα κομμωτήρια και τα υπεραστικά μέσα μεταφοράς.
Από την άλλη ελεύθερη είναι η είσοδος για τους ανεμβολίαστους σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα για αγορά τροφίμων και ποτών και φαρμακεία.

Share.

Comments are closed.