Π.Ο.Υ.: Δεν υπάρχει λόγος να αμφιβάλουμε ότι τα εμβόλια προστατεύουν από την μετάλλαξη Όμικρον

0

Δεν υπάρχει «κανένας λόγος να αμφιβάλουμε ότι τα υπάρχοντα εμβόλια προστατεύουν» τους ασθενείς που έχουν προσβληθεί από την Όμικρον Όμικρον από τις σοβαρές μορφές της Covid-19.
Τα παραπάνω εκτιμά ο Μάικλ Ράιαν (Michael Ryan), ο επικεφαλής της διεύθυνσης αντιμετώπισης επειγόντων στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.).
«Έχουμε πολύ αποτελεσματικά εμβόλια που έχουν αποδειχθεί ότι είναι ισχυρά έναντι όλων των παραλλαγών μέχρι στιγμής, όσον αφορά τη σοβαρότητα της νόσου και τη νοσηλεία, και δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι δεν θα συμβεί το ίδιο και με την μετάλλαξη Omicron» είπε ο Δρ Ράιαν σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP). «Δεν υπάρχει λόγος να σκεφτόμαστε ότι δεν θα συμβεί το ίδιο» με την Όμικρον, πρόσθεσε, εξηγώντας ότι είμαστε ακόμη στην αρχή των μελετών για αυτήν την παραλλαγή που εντοπίστηκε στις 24 Νοεμβρίου και έχει καταγραφεί μέχρι τώρα σε περίπου 40 χώρες.
«Η γενική συμπεριφορά της μετάλλαξης, που παρατηρούμε μέχρι στιγμής δεν δείχνει ανησυχία. Μάλιστα σε ορισμένα μέρη στη νότια Αφρική αναφέρονται πιο ήπια συμπτώματα», υπογράμμισε μάλιστα ο ειδικός, όπως είχε πει νωρίτερα ο διαπρεπής Αμερικανός επιστήμονας Άντονι Φάουτσι.

  • Διαβάστε αναλυτικά το άρθρο της γαλλικής εφημερίδας Le Parisien με τίτλο «Variant Omicron : «Aucune raison de douter» de lefficacité des vaccins, estime lOMS», στα γαλλικά, πατώντας ΕΔΩ
Share.

Comments are closed.