Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Πρώτος ο Ανδρουλάκης με 37,33%, δεύτερος ο Παπανδρέου με 27,72% και  τρίτος οΛοβέρδος με 25,76

0

Τα αποτελέσματα στην Επικράτεια για τις εκλογές ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής γίνονται γνωστά σταδιακά μετά τις 21.30 της Κυριακής 5ης Δεκεμβρίου και σύμφωνα με αυτά και με ενσωματωμένο το 88,59 των εκλογικών τιμημάτων, πρώτος είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης με καθαρή διαφορά από τον δεύτερο Γιώργο Παπανδρέου και ακολουθεί πολύ κοντά ο Ανδρέας Λοβέρδος. Έτσι Παπανδρέου και Λοβέρδος θα περιμένουν μέχρι το τέλος για να δουν ποιος περνά στον δεύτερο γύρο.
Μέχρι αυτή τη στιγμή οι υποψήφιοι συγκεντρώνουν τα εξής ποσοστά:

  • Νίκος Ανδρουλάκης 36,98%
  • Γιώργος Παπανδρέου 27,75%
  • Ανδρέας Λοβέρδος 26,04%
  • Παύλος Χρηστίδης 3,2%
  • Χάρης Καστανίδης 3,04%
  • Παύλος Γερουλάνος 3%

Υπενθυμίζεται ότι η συμμετοχή των πολιτών ήταν τόσο μεγάλη από το πρωί της Κυριακής, με αποτέλεσμα να πέσει το σύστημα για λίγα λεπτά, ενώ οι ουρές στα εκλογικά κέντρα ήταν ατελείωτες και τελικά οι κάλπες έκλεισαν και τελικά είχαν ψηφίσει σχεδόν 270.000 ψηφοφόροι, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τις 212.000. που είχαν ψηφίσει του 20217.
Με απλά λόγια παρατηρούμε μια αύξηση ψηφοφόρων συγκριτικά με το 2017 που αγγίζει το 30%.

Νίκος Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει
Ο Νίκος Ανδρουλάκης ευχαρίστησε τον κόσμο που πήγε στις κάλπες αλλά και τους συνυποψηφίους του, στην πρώτη του δήλωση.
«Θέλω να ευχαριστήσω του 270 χιλιάδες προοδευτικούς πολίτες που ήρθαν και μας τίμησαν σε αυτήν την διαδικασία. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνυποψηφίους μου που αναμετρηθήκαμε με πολιτικό πολιτισμό και με ενότητα, κάτι που είναι παρακαταθήκη της Φώφης Γεννηματά».
«Δύναμη μου είναι η βάση της παράτασης» πρόσθεσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Δεσμεύομαι για πολιτική αυτονομία και ανανέωση» είπε στην συνέχεια.
Τέλος, ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε πως απόψε «η Δημοκρατική Παράταξη επιστρέφει. Το ΠΑΣΟΚ απόψε επιστρέφει».

Γιώργος Παπανδρέου: Σας καλώ στη μάχη της άλλης Κυριακής – Οι πολίτες αποφασίζουν για την προοδευτική πορεία του Κινήματός μας
Με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα σε όσους προσήλθαν στις κάλπες και κάλεσε για συμμετοχή στον δεύτερο γύρο.
Αναλυτικά η δήλωση Παπανδρέου:
«Την πρώτη Κυριακή είχαμε ως στόχο να κινητοποιήσουμε μεγάλο μέρος προοδευτικών πολιτών, την άλλη Κυριακή όσοι μας τίμησαν με την συμμετοχή αποφασίζουν για την πορεία και το μέλλον της παράταξης, για την ταυτότητα και την προοδευτική πορεία του Κινήματός μας… Σας ευχαριστώ όλους για τη συμμετοχή μας και σας καλώ στη μάχη της δεύτερης Κυριακής».

Share.

Comments are closed.