Συναγερμός στον ΕΟΔΥ: Δύο ακόμη ύποπτα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον – Ταξιδιώτες από τη Ν. Αφρική στην Αθήνα

0

«Πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε και άλλα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα», δήλωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Θάνος Πλεύρης.
Πρόκειται για δύο ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Ν. Αφρική και οι οποίοι ήρθαν στη χώρα πριν επιβληθεί απαγόρευση. Ήδη ο ΕΟΔΥ έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ιχνηλατηθούν οι επαφές τους.
Τα δύο νέα ύποπτα κρούσματα, φαίνεται, από την γονιδιακή ανάλυση PCR, ότι νοσούν πιθανότατα από τη νέα παραλλαγή Όμικρον, αυτό όμως μένει να επιβεβαιωθεί.
Η κατάσταση και των δύο ασθενών είναι καλή καθώς εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και παρακολουθούνται ενώ παραμένουν στο σπίτι τους.
«Είναι συμπολίτες μας που έχουν έρθει από τις συγκεκριμένες χώρες (νότια Αφρική) και αυτή τη στιγμή έχουν νοσήσει, και παρακολουθούμε αν η νόσησή τους συνδυάζεται με Όμικρον ή είναι η Δέλτα.Πλέον η Όμικρον βρίσκεται στη χώρα μας, είναι στην Αθήνα», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.
Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα εντοπίστηκε στην Κρήτη. Πρόκειται για τον Κώστα Αγγελάκη ο οποίος ζει και εργάζεται εδώ και 7 χρόνια στο Γιοχάνεσμπουργκ.
«Εγώ δεν έχω τίποτα, ούτε πυρετό ούτε δέκατα», δήλωσε μιλώντας από το σπίτι του στα Χανιά όπου βρίσκεται σε καραντίνα. «Αποφάσισα να έρθω στην Ελλάδα επειδή είχαν εμβολιαστεί οι δικοί μου κι εγώ. Ακούγαμε στις ειδήσεις ότι τα κρούσματα στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία και φοβήθηκα για lockdown. Αυτός ήταν ο λόγος που ήρθα πριν τις γιορτές», είπε ο κ. Αγγελάκης.
Όπως ανέφερε, είναι δύσκολο να γνωρίζει πώς κόλλησε, καθώς δραστηριοποιείται στην εστίαση και έρχεται σε επαφές με πελάτες και προμηθευτές. «Δεν μπορώ να γνωρίζω πώς», είπε χαρακτηριστικά. Σε ότι αφορά τα συμπτώματα σημείωσε: «Όταν πήγα να κοιμηθώ το Σάββατο αισθάνθηκα ένα περίεργο τσίμπημα στο θώρακα, το οποίο συνέχισε. Κατάφερα και κοιμήθηκα, παρά την ενόχληση, και το πρωί που σηκώθηκα δεν αισθανόμουν κανένα σύμπτωμα.
Εγώ δεν έχω τίποτα, ούτε πυρετό ούτε δέκατα. Το οξυγόνο μου έγραφε 100 σήμερα που με μετρήσανε. Αλλά αν με ρωτάγατε αν θα ξαναέκανα το εμβόλιο, θα σας έλεγα ναι, θα το ξαναέκανα», είπε χαρακτηριστικά.

Share.

Comments are closed.