Νίκος Μπαρμπούνης – Ηράκλειο Αττικής: Σταθερά υψηλοί Δημοτικοί Φόροι στο Ηράκλειο και για το 2022.

0

Σε δημόσια παραδοχή αδυναμίας μείωσης των υψηλότατων Δημοτικών Τελών και του Φόρου Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων λόγω της δανειακής σύμβασης για την αγορά του κτήματος ΦΙΞ προέβη η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου στη συνεδρίαση της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου.
Ο ίδιος, ο Δήμαρχος μετά την αντιπαράθεση, που είχε με εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, παραδέχτηκε ουσιαστικά, ότι μειώνοντας το Φ.Η.Χ. και τα Δημοτικά Τέλη θα μειωθούν τα έσοδα του Δήμου και κατά συνέπεια δεν θα μπορεί να προχωρήσει η αγορά του κτήματος μέσω δανείου.
Παραδέχτηκε με άλλα λόγια αυτό ακριβώς που είχαμε επισημάνει πολλάκις στις συνεδριάσεις, που έχουν προηγηθεί για το σχετικό θέμα. Η Παράταξή μας μέσω του επικεφαλής της κ. Νίκου Μπαρμπούνη είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου και είχε εξηγήσει ότι ένα ακόμα δάνειο σημαίνει θηλιά στο λαιμό των Ηρακλειωτών καθώς το νέο χρέος (500.000€ για το έτος 2022), που προστίθεται στα ήδη υπάρχοντα του Δήμου, απαγορεύει την οποιαδήποτε μείωση των ήδη υψηλών Δημοτικών Φόρων.

  • Μηδενική μείωση των σταθερά υψηλών Δημοτικών Τελών.
  • Μηδενική μείωση του υψηλού ΦΗΧ.
  • Μηδενικές δαπάνες για ασφαλτοστρώσεις.
  • Μηδενικές δαπάνες για πεζοδρόμια.
  • Μηδενικές δαπάνες για επισκευές σχολείων.
  • Από τα 7.700.000€ προϋπολογιζόμενα έσοδα που θα εισπράξει ο Δήμος Ηρακλείου το έτος 2022 μόλις τα 139.000€ προβλέπονται για Κοινωνική Πολιτική!
  • Από τα 7.700.000€ μόλις 25.000 για αναπλάσεις πλατειών!
  • Από τα 7.700.000€ μόλις 24.000 για αγορά κάδων, δηλαδή θα αγοράσουμε μόνο 110 κάδους!

«Σε μια εποχή που οι προβλέψεις για την οικονομία είναι δυσοίωνες και το οικογενειακό εισόδημα θα πληγεί από το επερχόμενο κύμα ακρίβειας  λόγων των ανατιμήσεων της ενέργειας, ο Δήμος Ηρακλείου επιμένει σε σταθερά υψηλούς δημοτικούς φόρους. Για μια ακόμα φορά η εναλλακτική πρόταση την οποία κατέθεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο και προέβλεπε μείωση των δημοτικών φόρων προς όφελος των συμπολιτών μας απορρίφθηκε. Για προσχηματικούς λόγους έγινε βεβαίως αποδεκτή άλλη εναλλακτική πρόταση, η οποία τιμωρεί ουσιαστικά όσους κατάφεραν να επιβιώσουν τον καιρό της πανδημίας και πρωτίστως δεν ανακουφίζει όσους έχουν πληγεί αλλά και πρόκειται να πληγούν. Ο Δήμαρχος υπερηφανεύεται για την μη αύξηση του ΤΑΠ αλλά και  μείωση των δημοτικών τελών σε σχέση με μια δεκαετία πριν. Όλα αυτά βέβαια είναι μόνο λογιστικά νούμερα, γιατί δεν είναι δυνατόν να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα. Δεν είναι δυνατόν να υπερηφανεύεται κάποιος για κοινωνική πολιτική και σταθεροποίηση δημοτικών φόρων όταν το ατομικό εισόδημα έχει μειωθεί στο μισό σχεδόν σε σχέση με δέκα χρόνια πριν. Όταν βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας νέας οικονομικής κρίσης  με τις τιμές των βασικών αγαθών να αυξάνονται και ο οικογενειακός προϋπολογισμός να συρρικνώνεται! Δυστυχώς ο προϋπολογισμός του Δήμου Ηρακλείου μας έφερε στο μυαλό το αλησμόνητο ‘μηδέν συν μηδέν ίσον 14% αύξηση εισοδήματος’. Δυστυχώς, τις επικοινωνιακές φιέστες θα τις πληρώσουν για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι του Ηρακλείου», επισημαίνει ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Νίκος Μπαρμπούνης.

* Ο Νίκος Μπαρμπούνης είναι Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής

Share.

Comments are closed.