Categories: Κοινωνία

Διασωληνωμένος στον Ευαγγελισμό ο Μητροπολίτης Κοσμάς- Στο νοσοκομείο Αγρινίου με κορονοϊό και η αδερφή του

Διασωληνωμένος διακομίσθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αττικής ο Μητροπολίτης Κοσμάς, ο οποίος νοσεί με κορονοϊό. Ο Σεβασμιότατος Κοσμάς βρίσκεται πλέον στα θαυματουργά χέρια της κ. Κοτανίδου και ελπίζουμε και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά.
Ως γνωστόν, ο Μητροπολίτης Κοσμάς, μετά την προχθεσινή του άρνηση για διακομιδή, μεταφέρθηκε τελικώς το μεσημέρι της Τετάρτης στο νοσοκομείο Αγρινίου με δύσπνοια και χαμηλό κορεσμό και υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.
Εκεί σύμφωνα με την ιστοσελίδα aerasnews.gr εκτυλίχτηκαν σκηνές απείρου κάλλους τα ξημερώματα στο νοσοκομείο Αγρινίου, εκεί όπου τελικά εισήχθη ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς.
Φτάνοντας ο Μητροπολίτης στα επείγοντα με χαμηλό οξυγόνο και δεν ήθελε ούτε τη μάσκα οξυγόνου να φορέσει. Μετά από 1 ώρα διαπραγματεύσεων δέχτηκε τελικά να τη φορέσει και να ανέβει στην κλινική Covid.
Μέσα στη νύχτα, ο μητροπολίτης υποτροπιάζει, με τη διασωλήνωση να γίνεται μονόδρομος. Τότε οι γιατροί ξαναβρίσκουν «τοίχο», αυτήν τη φορά από πρόσωπα του οικογενειακού του περιβάλλοντος που δεν επέτρεπαν τη διασωλήνωση.
«Την ώρα που εμείς τον πείθαμε να διασωληνωθεί, κάποια άτομα από το περιβάλλον του τον πλησίαζαν και του άλλαζαν γνώμη. Η πιο ένθερμη αρνήτρια της διασωλήνωσης μάλιστα ήταν στενή συγγενής, νοσηλεύτρια σε αναστολή, που φαίνεται πως ασκούσε επιρροή πάνω του».
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του LIVE NEWS, η εν λόγω συγγενής εκτός από νοσηλεύτρια σε αναστολή, είναι και κόρη ιερέα. Ο μητροπολίτης Κοσμάς καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με αρνητές γιατρούς που τον συμβούλευαν.
Οι όποιες ενστάσεις κάμφθηκαν στις 03.00 τα ξημερώματα, με τον ιεράρχη να διασωληνώνεται και να διακομίζεται στην Αθήνα και τη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού».

Οι Δηλώσεις του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη
Σε δηλώσεις για τη μεταφορά του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου “Ευαγγελισμός” στην Αθήνα προέβη ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ο οποίος μεταξύ των άλλων ξεκαθάρισε ότι «ο Μητροπολίτης διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στον «Ευαγγελισμός» παρ’ ότι  στα όρια της 6ης ΥΠΕ και συγκεκριμένα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ιωαννίνων υπήρχε κατάλληλη κλίνη ΜΕΘ Covid για φιλοξενία του Σεβασμιοτάτου, εάν χρειαζόταν».

Θετικά ανταποκρίνεται ο οργανισμός του Μητροπολίτη
Στο μεταξύ, θετικές είναι οι πρώτες ενδείξεις για την κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του karvasaras.gr, αν και τα επίπεδα οξυγόνου του Μητροπολίτη είχαν πέσει στο 88% όταν ο θεράπων ιατρός του έκρινε απαραίτητη τη νοσηλεία του και κλήθηκε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να τον παραλάβει, μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο μετά από μεγάλες καθυστερήσεις, έπειτα από αντίθεση του Μητροπολίτη και συγγενών του που αρνούνταν τη νοσηλεία, το οξυγόνο του είχε φτάσει ακόμη και το 80% (σ.σ. τα φυσιολογικά επίπεδα οξυγόνου είναι περίπου από 95 έως 99%).

Η ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας
«Σήμερα, Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021, η ιατρική ομάδα του Νοσοκομείου Αγρινίου που παρακολουθεί την υγεία του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, σε συνεννόηση με το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» των Αθηνών αποφάσισε, με τη σύμφωνη γνώμη του Σεβασμιωτάτου, την διασωλήνωση του και την μεταφορά του στον Ευαγγελισμό.
Ο Μητροπολίτης κ. Κοσμάς, βρίσκεται στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» από τις πρώτες πρωινές ώρες και υπό την επίβλεψη των εκεί ιατρών.
Παρακαλούνται οι χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, κληρικοί και λαϊκοί, να συνεχίσουν να εύχονται στον Θεό υπέρ της ταχείας αναρρώσεως του Επισκόπου και Πνευματικού μας Πατέρα

Στο νοσοκομείο και η αδελφή του μητροπολίτη Κοσμά
Στο νοσοκομείο Αγρινίου μεταφέρθηκε εσπευσμένα λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι της Πέμπτης και η αδερφή του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, η οποία νοσεί επίσης με κορονοϊό και σύμφωνα με πληροφορίες αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.

Η γυναίκα ηλικίας περίπου 75 χρόνων νοσεί εδώ και αρκετές ημέρες αλλά δεν είχε μεταφερθεί στο νοσηλευτικό ίδρυμα, χωρίς όμως να έχει γίνει γνωστό αν αυτό οφείλεται σε άρνηση ή στο ότι δεν είχε κριθεί αναγκαία η νοσηλεία της μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η αδερφή του μητροπολίτη είχε εμφανίσει εδώ και αρκετές ημέρες συμπτώματα, ενώ νοσούν και άλλα συγγενικά του πρόσωπα.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Δήμος Βριλησσίων: Ελεύθερη πρόσβαση στους αθλητικούς χώρους

Με γνώμονα τη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών για την άθληση των συμπολιτών μας, κάθε ηλικίας, ο…

1 ώρα ago

Πρώτη έκθεση έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης του Δήμου Χαλανδρίου

Εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 13 Μαΐου η έκθεση των πρώτων έργων της Δημοτικής Πινακοθήκης που δημιούργησε…

2 ώρες ago

«Χαλάνδρι στο Φως»- Χάρης Ρώμας: Πολλά προβλήματα σε 4ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο – Προτεραιότητα οι ανάγκες των σχολείων

Η παράταξη «Χαλάνδρι στο Φως», με επικεφαλής τον Χάρη Ρώμα σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο…

2 ώρες ago

Στην Πλατεία Κοτζιά το Κύπελλο του Conference League – Δούκας: «Ελάτε να το δείτε και να φωτογραφηθείτε το πάρει ο Ολυμπιακός» [Βίντεο]

Στην Αθήνα βρίσκεται από το πρωί της Παρασκευής το Κύπελλο του Conference League, με τον…

16 ώρες ago

Παύλος Γερουλάνος: Τράπεζες εκτός οικονομικής και κοινωνικής πραγματικότητας

Το Μάρτιο του 2024, οι τράπεζες συνέχισαν να δίνουν κατά μέσο όρο μόλις 0,53% επιτόκιο…

18 ώρες ago

Στέφανος Παραστατίδης*: Για να μην κλαίμε πάλι πάνω από τα καμένα

Σύμφωνα με στοιχεία της Πυροσβεστικής, ο αριθμός των πυρκαγιών αυξήθηκε πάνω από 20% το πρώτο…

18 ώρες ago