Θρίλερ στον Έβρο με 17 Τούρκους που ζήτησαν άσυλο – Ανάμεσά τους και 5 παιδιά

0

Δεκαεπτά Τούρκοι υπήκοοι εντοπίστηκαν στις 17:00 το απόγευμα (1/12) σε νησίδα στο Δέλτα του Έβρου. Πρόκειται για 12 ενήλικες (8 άνδρες και 4 γυναίκες και 5 παιδιά), οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι φυγάδες από την πατρίδα τους και επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο.
Οι Τούρκοι υπήκοοι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκαν από περίπολο Συνοριακών Φρουρών στην περιοχή Νεραϊδότοπος κοντά στις Φέρες και μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω των καιρικών συνθηκών, παρελήφθησαν σώοι.
Και οι 17 ήταν σε άθλια κατάσταση λόγω της ταλαιπωρίας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ιατρική φροντίδα. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο και θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Η υπόθεση έγινε γνωστή έπειτα από ενημέρωση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ. Προσπάθησαν να ενημερώσουν τις Αρχές, στέλνοντας e-mail στην Αστυνομία με το στίγμα που είχαν αρχικά. Οι αστυνομικοί δεν τους βρήκαν στο σημείο που τους υπεδείχθη, αλλά σε άλλο, δύσβατο σημείο των Φερών.

Ο εντοπισμός τους κατέστη δυνατός μέσω του αυτοματοποιημένου συστήματος καμερών που υπάρχει στην περιοχή.

Share.

Comments are closed.