10.848 κρούσματα την περασμένη εβδομάδα σε παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών – Μειώθηκαν τα τμήματα σε αναστολή από 47 στα 10

0

Από τις 22 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα Δευτέρα 29 Νοεμβρίου Παρασκευή, δηλαδή την  περασμένη εβδομάδα, καταγράφηκαν συνολικά 10.848 κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα (15 με 21 Νοεμβρίου), ο αριθμός κρουσμάτων για την αντίστοιχη ηλικιακή ομάδα ήταν11.342, παρουσιάζοντας αύξηση +3.7%
Όσον αφορά τα σχολεία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας :

  • Τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας μειώθηκαν στα 10 από 47 που ήταν την προηγούμενη Δευτέρα
  • Τα σχολεία τα οποία  βρίσκονται σε ολική αναστολή αυξήθηκαν από ένα σε τρία.

Εξαιτίας αυτής της κατάστασης αλλά και της νέας μετάλλαξης όμικρον, δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζητούν να υπάρξει προληπτικό κλείσιμο λίγων ημερών των σχολείων, αλλά και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κορονοϊού, το οποίο δεν θα πρέπει να είναι στο 50%. Είναι χαρακτηριστική η πρόταση για το κλείσιμο των σχολείων  από το διευθυντή της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκο Καπραβέλο, αναφερόμενος στη νέα μετάλλαξη Όμικρον και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν αναφέρει: «Η πρότασή μου για να μην κλείσει η αγορά και κάνουμε μαύρα Χριστούγεννα είναι να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις που έγιναν και στην Ευρώπη. Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα, κάτι σαν χειμερινές διακοπές, και να αυστηροποιηθεί το πρωτόκολλο για το πότε θα κλείνει ένα τμήμα όταν έχει κρούσματα κορονοϊού, να μην είναι το 50%».

Έρχεται και εμβόλιο για μικρά παιδιά
Η κυβέρνηση πάντως δεν δείχνει διάθεση να λάβει πρόσθετα μέτρα για την ασφάλεια στα σχολεία πέρα από το συνεχές και αυξημένο testing, ενώ περιμένει ένα ακόμα «όπλο» που δεν είναι άλλο από το εμβόλιο για τα μικρότερα παιδιά. 
Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε ότι αναμένεται μετά τις 20 Δεκεμβρίου εμβόλιο 10 milligram από τη Pfizer για τα παιδιά 5 έως 11 ετών, σύμφωνα με όσα αανφέρθηκαν κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος επικαλέστηκε επικοινωνία του με τον φαρμακευτικό κολοσσό.

Πάντως η υπουργός Παιδείας από την πλευρά της επιμένει να δηλώνει ότι «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για κλείσιμο σχολείων όπου τα πρωτόκολλα τηρούνται καλά. Βέβαια όσα περισσότερα κρούσματα υπάρχουν σε μια κοινωνία, τόσο περισσότερα θα υπάρχουν και στα σχολεία»

Share.

Comments are closed.