Νοσεί σοβαρά και αρνείται να μεταφερθεί στο νοσοκομείο o Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς;

0

Όργιο φημολογίας βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες σε εξέλιξη σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος νοσεί από τις 18 Νοεμβρίου χτυπημένος από κορονοϊό
Παρότι η κατάσταση της υγείας του τις τελευταίες ώρες φαίνεται να επιδεινώθηκε, ο ίδιος δεν επιθυμεί να διακομιστεί στο νοσοκομείο για νοσηλεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά site, παρά την χθεσινή επιδείνωση της υγείας τους – και ενώ οι υγειονομικές αρχές τέθηκαν σε ετοιμότητα- μέχρι και πριν λίγη ώρα δεν υπήρξε εισαγωγή σε Νοσοκομείο και ο Μητροπολίτης παραμένει σε κατ’ οίκον νοσηλεία.
Μάλιστα χθες βράδυ, Δευτέρα 29 Νοεμβρίου, συγγενείς του, με τη σύμφωνη γνώμη του θεράποντος ιατρού του, κάλεσαν το ΕΚΑΒ. Το πλήρωμα του ΕΚΑΒ που έφθασε στην κατοικία του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ωστόσο ο ίδιος αρνήθηκε να τους ακολουθήσει.
Ο μητροπολίτης όπως έχει γίνει ήδη γνωστό παρουσίασε τα πρώτα ήπια συμπτώματα στις 21 Νοεμβρίου και παραμένει στην οικία του παρέμενε στο σπίτι του δίχως εμβολιασμό κατά της covid-19.
Σύμφωνα δε με την ιστοσελίδα https://karvasaras.gr/ η οποία επικοινώνησε με την Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας η οποία διέψευσε τις πληροφορίες που ήθελαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κοσμά να νοσηλεύεται στην Πάτρα.
Από την πλευρά της Μητρόπολης στην σχετική επικοινωνία διαψεύστηκε κατηγορηματικά ότι έχει επιδεινωθεί η κατάσταση της υγείας του και ο ίδιος αρνήθηκε την μεταφορά του και τονίστηκε για άλλη μία φορά ότι: «Δεν έχει νοσηλευτεί, συνεχίζει να βρίσκεται σπίτι του και να ακολουθεί τη φαρμακευτική αγωγή που του έχει χορηγηθεί».
Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Αιτωλίας μαζί με τον Κυθήρων οι οποίοι δεν τήρησαν την ομόφωνη απόφαση της ΔΙΣ για μέτρα κατά τις Ακολουθίες του Πάσχα, κατηγορήθηκαν για ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας, κλήθηκαν στην Συνοδική Επιτροπή για όσα έγιναν το Πάσχα. Παραπέμφθηκαν για καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, θεολογική πλάνη για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.
Η γνωμάτευση της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών ζητημάτων, διαπίστωσε απειθαρχία προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, παραπέμποντας τους δύο Αρχιερείς για: Καταφρόνηση της προϊσταμένης εκκλησιαστικής Αρχής, απειθαρχία Θεολογική πλάνη και ηθική αυτουργία για απειθαρχία των πιστών σε σχέση προς τις υποδείξεις της Πολιτείας και της Εκκλησίας σε θέματα υγείας.
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς θεωρείται ένας από τους σφοδρότερους πολέμιους των μέτρων για την πρόληψη του κορονοϊού στους ναούς, τη χρήση της μάσκας και τον εμβολιασμό.
Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2020 είχε προκαλέσει το Πανελλήνιο, όταν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας (8 Σεπτεμβρίου, Ημέρα των Γενεθλίων της Θεοτόκου) είχε πει:

«Είναι καιρός, να μην χάσουμε την πίστη μας ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, σήμερα, που βλέπουμε τόσα πολλά να γίνονται γύρω μας. Σήμερα που μας λένε να μπαίνουμε στους Ναούς και να φοράμε μάσκες για να μην μολυνθούμε. Σε ποιόν πηγαίνουμε όταν μπαίνουμε μέσα στο Ναό;
Σε έναν άνθρωπο αδύναμο; Κοντά στον Παντοδύναμο Θεό πηγαίνουμε. Μέσα στους Ναούς οι πρόγονοί μας γονάτισαν, προσευχήθηκαν θερμά, απομάκρυναν και λοιμώδεις νόσους και κινδύνους και επαναστάσεις και πολέμους και εχθρούς και τα πάντα. Εκεί στους Ιερούς Ναούς πήγαιναν, κι εμείς φοβούμαστε σήμερα να πάμε στους Ναού μας γιατί, λένε, “κινδυνεύουμε”!
Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο Ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε… Είναι χώρος άγιος, ”είναι ουρανός
ο Ναός” λέει ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός. Είναι του Θεού το θυσιαστήριο.»

Share.

Comments are closed.