ΕΝΔΙΣΥ: Ανένδοτος ο Σταϊκούρας για τη φορολόγηση των συνταξιούχων – Δεν ξεχνάμε…

0

Με μια πολύ σκληρή ανακοίνωσή του το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) επιτίθεται στον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα, σχετικά με τη άρνησή του σχετικά με την φορολόγηση των αναδρομικών. «Δεν είναι δυνατόν να μην φορολογηθείτε» απάντησε ο υπουργός στους συνταξιούχους και επιπλέον τους ενημέρωσε ότι πρόκειται για «ειλημμένη απόφαση» σχετικά με αυτό το θέμα.
Επιπλέον ο υπουργός ενημέρωσε ότι ο επίδομα που θα χορηγηθεί από την κυβέρνηση (250 ευρώ), θα το λάβουν μόνο εκείνοι που έχουν κύρια σύνταξη έως 450 ευρώ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΝΔΙΣΥ
«”Δεν είναι δυνατόν να μην φορολογηθείτε”!
Αυτή ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο Χρήστος Σταϊκούρας, στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους των συνταξιούχων, για το θέμα των αναδρομικών τους. Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε προς όλους τους τόνους ότι η φορολόγηση των αναδρομικών είναι “ειλημμένη απόφαση”!!
Ξέχασε όμως ότι οι συνταξιούχοι εδώ και μία δεκαετία δεν έχουν λάβει τα αναδρομικά τους από περικοπές που η ίδια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε περικόψει. Ξέχασε ότι όταν πέρσι η Κυβέρνηση της οποίας ο ίδιος είναι «τσάρος της Οικονομίας», χορήγησε αναδρομικά στους συνταξιούχους, άτοκα! Όταν οι πέντε εκπρόσωποι των συνταξιούχων του θύμισαν αυτή τη… μικρή λεπτομέρεια, έσπευσε να δηλώσει αναρμόδιος…
Οι συνταξιούχοι όμως κύριε Σταϊκούρα έχουν μνήμη. Δεν ξεχνούν. Θυμούνται ότι η Κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δηλώσει πως θα σεβαστεί τις δικαστικές αποφάσεις. Πώς λοιπόν χορηγείτε άτοκα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους, όταν υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις που επιβάλλουν έντοκη επιστροφή ποσών και μάλιστα με ετήσιο τόκο 6%; Και σαν να μην έφτανε αυτό, τους ζητάτε να φορολογηθούν με τεράστια ποσοστά επιπλέον, για ποσά που έλαβαν με πέντε έτη καθυστέρηση. Πόση αναλγησία πια…!

Η συνάντηση όμως είχε και άλλα «καυτά θέματα» προς συζήτηση.
Ενημερώνουμε λοιπόν το σύνολο των συνταξιούχων της χώρας ότι:

Ο Υπουργός Οικονομικών, παραδέχεται ότι το επίδομα που θα χορηγηθεί από την κυβέρνηση (250 ευρώ), θα το λάβουν μόνο εκείνοι που έχουν κύρια σύνταξη έως 450 ευρώ. Δηλαδή οι πλέον φτωχοί από τους φτωχούς! Ευχαριστούμε τον κύριο Σταϊκούρα που μας δικαιώνει, αλλά το θέμα μας δυστυχώς δεν είναι αυτό: Θέλουμε να λάβουν ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ, οικονομική ενίσχυση. Η ακρίβεια χτυπάει και τους συνταξιούχους των 600 – 700 – 800 – 900 ευρώ κλπ. Οι συνταξιούχοι σήμερα δεν μπορούν να ζήσουν, κύριοι…
Ακόμα περισσότερο όμως οι συνταξιούχοι απαιτούν να επιστρέψει η 13η σύνταξη την οποία και έθεσαν στον Υπουργό. Μια σύνταξη που περικόπηκε από τη σημερινή κυβέρνηση. Κάτι όμως που ο κ. Σταϊκούρας, έχει ξεχάσει!

Και όμως ειπώθηκε και αυτό. Ότι η 13η σύνταξη, που θεσμοθετήθηκε δια νόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση θα δινόταν μία και μοναδική φορά(τοποθέτηση Υπουργού). Τον παραπέμπουμε λοιπόν στο ανάλογο
άρθρο του νόμου που ψηφίστηκε το Μάιο του 2019 (ν.4611/19 άρθρο 120). Ή λέει συνειδητά ψέματα ο  Υπουργός ή δεν γνωρίζει την διάταξη που το ίδιο του το κόμμα για ψηφοθηρικούς λόγους ψήφισε το 2019 και στη συνέχεια, όταν έγινε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία με τον ν.4670/20 αρ. 47, επί της ουσίας το κατήργησε επί Υπουργίας Γ. Βρούτση. Εκεί θα διαπιστώσει την πραγματικότητα, αλλά και τη φαυλότητα των λεγομένων του, τη στιγμή που ο ν.4611/19 μιλούσε ότι κάθε Μάιο θα δινόταν η 13η σύνταξη!
Οι συνταξιούχοι όμως, δεν σταματούν εδώ. Δεν θα υποχωρήσουν αν δεν δικαιωθούν. Συνεχίζουμε και ζητάμε από την κυβέρνηση α) να ψηφίσει διάταξη για τη μη φορολόγηση των συγκεκριμένων αναδρομικών, να επιστρέψει σε όσους έχουν ήδη φορολογηθεί με τροποποιητικές δηλώσεις τα χρήματά τους ή να συμψηφίσει τα συγκεκριμένα ποσά με επερχόμενα χρέη, β) να επαναφέρει την κατηργημένη διάταξη του 4611/19 άρθρο 120 για την 13η σύνταξη και να μην μοιράζει επιδόματα πείνας.  Η σημερινή συγκέντρωση ήταν μόνο η αρχή. Ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι τέλους, όση αναλγησία και αν συναντήσουμε από τη σημερινή κυβέρνηση του ψεύδους, των περικοπών και των επιδομάτων «πείνας».
Διεκδικούμε δικαίωση, απαιτούμε σεβασμό και έχουμε αξιοπρέπεια!»

Share.

Comments are closed.