«Έφυγε» νικημένος από κορωνοϊό ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Θεόδωρος Μπίρμπας

0

Θλίψη προκάλεσε στον κόσμο της εκπαίδευσης, η είδηση του θανάτου του πρώην Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Θεόδωρου Μπίρμπα.
Ο Θεόδωρος Μπίρμπας σύμφωνα με πληροφορίες άφησε την τελευταία του πνοή στο Γενικό Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες χτυπημένος από τον κορονοϊό.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν είχε κάνει το εμβόλιο.
Ο εκλιπών υπηρετούσε στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής. Ήταν παντρεμένος με την καθηγήτρια – Σχολική Σύμβουλο Αγγλικών Μάρη Κοτταδάκη με την οποία απέκτησαν δύο παιδιά. Καταγόταν από την περιοχή των Καλαβρύτων, ήταν ένας ευγενής και καλοσυνάτος άνθρωπος, αξιολάτρευτος εκπαιδευτικός με γνώσεις, αγάπη και προσφορά στο λειτούργημά του.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Πάτρας για τον ξαφνικό χαμό του Θόδωρου Μπίρμπα
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας με την αναγγελία του ξαφνικού θανάτου του εκλεκτού  συναδέλφου π. Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης  Θεόδωρου Μπίρμπα  που επί σειρά ετών υπηρέτησε με συνέπεια και αφοσίωση  προσφέροντας σημαντικό έργο όχι μόνο την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση του Νομού Αχαΐας αλλά και τη διοίκηση της Εκπαίδευσης σε επίπεδο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση το Σάββατο 27/11/2021 και αποφάσισε, εκτιμώντας την πολύτιμη και πολύχρονη προσφορά του, ομόφωνα τα εξής:

  1. Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  2. Να παραστούν τα μέλη του Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να κατατεθεί στεφάνι.
  4. Να δημοσιευτεί το παρόν ψήφισμα στον τοπικό τύπο.
  5. Να επιδοθεί το παρόν ψήφισμα στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Δήλωση Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Τάσου Σταυρογιαννόπουλου
Η απρόσμενη είδηση του θανάτου του συναδέλφου εκπαιδευτικού Θεόδωρου Μπίρμπα τάραξε τη γαλήνη του Σαββατόβραδου στην κοινωνία της Πάτρας και σκόρπισε απέραντη θλίψη σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. Όλοι προσπαθούμε να συνειδητοποιήσουμε πως ο Θόδωρος δεν θα είναι πια μαζί μας. Την περασμένη Κυριακή, που μιλήσαμε τελευταία φορά δε φανταζόμουν πως δεν θα υπήρχε επόμενη.
Σε όλη του την εκπαιδευτική διαδρομή προσέφερε ανεκτίμητες υπηρεσίες στην εκπαίδευση ως καθηγητής πληροφορικής, ως Σχολικός Σύμβουλος και ως Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Ήταν ευγενικός, συνετός και μειλίχιος άνθρωπος. Υπηρέτησε την Παιδεία σεμνά και ταπεινά, προτάσσοντας το ανθρώπινο πρόσωπο του εκπαιδευτικού.
Με τίμησε με τη φιλία του. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του στενά ως μέλος του Ανώτερου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, όπου εργαστήκαμε από κοινού για αξιοκρατία και δημοκρατία στο σχολείο και για μια καλύτερη και πιο ποιοτική παιδεία στον τόπο μας.
Ο ξαφνικός χαμός του Θόδωρου αφήνει μεγάλο κενό στην εκπαίδευση της περιοχής μας. Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό του και συνάδελφό μας Μάρη, στα παιδιά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα της αχαϊκής γης που θα τον σκεπάσει.  

ΠΕΣΣ: Σπουδαίος συνάδελφος και πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ ο Θ. Μπίρμπας 
Δυστυχώς ακόμα μια πρόωρη απώλεια στο χώρο της Εκπαίδευσης.

Από το Σάββατο δεν θα μας συντροφεύει πια στο οδοιπορικό της προσπάθειας βελτίωσης του χώρου της Εκπαίδευσης ο αγαπητός φίλος και Συνάδελφος Μπίρμπας Θεόδωρος.
Εκλεκτός επιστήμονας, σπουδαίος συνάδελφος και πάνω απ’ όλα ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Την τελευταία ιδιότητα τίμησε σε όλη του τη ζωή και σε όλες τις θέσεις της Εκπαίδευσης που υπηρέτησε, από καθηγητής μέχρι και Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης.
Όσοι τον γνώρισαν έχουν μόνο καλά να διηγηθούν και η συνεισφορά του μέσα από τις γραμμές της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων υπήρξε ουσιαστική και καταλυτική.
Ποιος ξέρει. Μπορεί να τα ξαναπούμε σε ένα άλλο κόσμο μακριά από τα ασήμαντα αυτού του σύντομου δρόμου της επίγειας ύπαρξής μας.   
Θοδωρή θα έχεις μια θέση πάντα στις σκέψεις μας και στην καρδιά μας.
Θερμά συλλυπητήρια στη σύζυγό, στα παιδιά σου και στους οικείους σου.
Για το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ)
Ο Πρόεδρος
Γ.Μπαραλός

Share.

Comments are closed.