9.648 κρούσματα την τελευταία εβδομάδα (15-21 Νοεμβρίου) σε παιδιά ηλικίας μέχρι 17 ετών – Διπλασιάστηκαν τα τμήματα σε αναστολή

0

Από τις 15 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2021 , δηλαδή την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν συνολικά 9.648 κρούσματα κορονοϊού σε παιδιά ηλικίας από 0 έως 17 ετών, ενώ υπάρχουν δύο νοσηλευόμενα παιδιά που έχουν διασωληνωθεί.
Δυστυχώς τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν ξεχωρίζουν τον μαθητικό πληθυσμό από το σύνολο των ατόμων ηλικίας 0-17 ετών, ώστε να έχουμε καλύτερη και ασφαλέστερη εικόνα, ωστόσο και αυτά τα στοιχεία δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπάρχει διασπορά στον μαθητικό πληθυσμό.

Σε ότι αφορά τα σχολεία, σύμφωνα με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας έχουμε:

  1. Ο αριθμός των τμημάτων που βρίσκονται αναστολή λειτουργίας από 23 που ήταν την περασμένη Παρασκευή σήμερα διπλασιάστηκαν  στα 45 .
  2. Σε ολική αναστολή βρίσκεται μόνο ένα Νηπιαγωγείο.

Υπενθυμίζεται ότι η λειτουργία τμήματος της σχολικής μονάδας αναστέλλεται μόνο όταν ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων υπερβαίνει τον αριθμό που αντιστοιχεί στο πενήντα τοις εκατό (50%) συν ένα (1) του συνόλου των μαθητών/τριών που φοιτούν στο συγκεκριμένο τμήμα της σχολικής μονάδας.

Share.

Comments are closed.