Κίνημα Αλλαγής: Νέα εμπλοκή στο debate στην ΕΡΤ μετά το βέτο Ανδρουλάκη

0

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ορίστηκε νέο ραντεβού για τις 21:30 απόψε μεταξύ της διοίκησης της δημόσιας τηλεόρασης και των εκπροσώπων των 5 υποψηφίων προέδρων στο ΚΙΝΑΛ (πλην Παπανδρέου που δεν θα συμμετάσχει) για να διευθετηθεί το θέμα των δημοσιογράφων της τηλεμαχίας.
Ως γνωστόν ΕΡΤ και εκπρόσωποι υποψηφίων, συμφώνησαν χθες κατ’ αρχήν να γίνει ένα debate στις 29 Νοεμβρίου, ωστόσο η πλευρά Ανδρουλάκη δεν δέχθηκε την πρόταση της δημόσιας τηλεόρασης να διεξαχθεί το debate με το σχήμα των τριών δημοσιογράφων: Παύλος Τσίμας (ΣΚΑΪ), Γιώργος Κουβαράς (Action24) και Τάσος Παππάς ΕΦΣΥΝ) θεωρώντας ότι θα έπρεπε το debate να διεξαχθεί με τους όρους του 2017 οπότε στο πάνελ να είναι 6 δημοσιογράφοι εκπρόσωποι όλων των ιδιωτικών καναλιών. Κατόπιν αυτού, η ΕΡΤ επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τους εκπροσώπους των υποψηφίων δηλώνοντας ότι δεν είναι δική της αρμοδιότητα η επικοινωνία με τα κανάλια και τους προέτρεψε να το πράξουν οι ίδιοι.
Ωστόσο άπαντες αντέδρασαν. Ο Σπύρος Καρανικόλας επεσήμανε στη διοίκηση της ΕΡΤ ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν πρόκειται να μπει στη διαδικασία να υποδείξει δημοσιογράφους ή να επικοινωνεί με τα ιδιωτικά κανάλια. «Εμείς θέλουμε να γίνει το debate και την ευθύνη της διοργάνωσής του την έχει η Δημόσια τηλεόραση, δεν θα υποκαταστήσουμε εμείς τον ρόλο της ΕΡΤ» είπε χαρακτηριστικά.
Αντίστοιχα αρνητικός ήταν και ο εκπρόσωπος του Παύλου Χρηστίδη, Νίκος Μπήλιος ο οποίος τόνισε ότι «θέλουμε ΕΡΤ να κάνει τη δουλειά της». Από την πλευρά του Χάρη Καστανίδη, ο εκπρόσωπός του Αιμίλιος Σαπρανίδης επεσήμανε, αφήνοντας αιχμές κατά της πλευράς Ανδρουλάκη: «Οι δημόσιες πολιτικές συζητήσεις μεταξύ υποψηφίων αρχηγών είναι πάντα χρήσιμες και καθιστούν διακριτές τις απόψεις όσων μετέχουν σε αυτές. Επιπλέον δίνουν τη δυνατότητα στους πολίτες να αποκομίσουν χρήσιμα συμπεράσματα για τις ιδέες και τις προτάσεις των πολιτικών προσώπων και να τους κρίνουν με βάση τα παραπάνω».

Share.

Comments are closed.