Καταπληκτικό: Ο εισαγγελέας επεμβαίνει όταν γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, όμως νόμος που να τους τιμωρεί δεν υπάρχει!!!! [Βίντεο]

0

Παρ’ ότι η φοίτηση στο σχολείο είναι υποχρεωτική μέχρι μια την ηλικία των 16 ετών, σήμερα δεν υπάρχει νόμος που να τιμωρεί τη μη φοίτηση των παιδιών, την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ,  για την υποχρεωτική εκπαίδευση, κατήργησε τη διάταξη που προβλέπει ποινικές κυρώσεις
Συγκεκριμένα η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα το 2019, με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα το 2019 από την κυβέρνηση Τσίπρα καταργήθηκε η διάταξη που προέβλεπε ποινικές κυρώσεις στους γονείς που δεν έστελναν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Έτσι σήμερα που πολλοί γονείς αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, ισχυριζόμενοι πως είναι «βασανιστήριο» να φορούν μάσκα και να κάνουν self test, η εν λόγω ενέργεια έπαψε να θεωρείται αδίκημα.
Όπως είπε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ Ιωάννα Μάνδρου, υπήρχε νόμος από το 1985, σύμφωνα με τον οποίο αν ένας γονιός δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο, αντιμετώπιζε ποινική κύρωση σε βαθμό πλημμελήματος. Χαρακτηριστικά ο νόμος 1566/1985 όριζε μεταξύ άλλων ότι «η φοίτηση είναι υποχρεωτική στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο, εφόσον ο μαθητής δεν έχει υπερβεί το 16ο έτος της ηλικίας του» και συνέχιζε «Οποίος έχει την επιμέλεια του προσώπου του ανηλίκου και παραλείπει την εγγραφή ή την εποπτεία του ως προς τη φοίτηση, τιμωρείται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα». 
Αυτό έγινε στη συνέχεια πταίσμα, προσέθεσε η Ι. Μάνδρου και με την τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα το ’19, επί ΣΥΡΙΖΑ, «έφυγε η διάταξη, καταργήθηκε».

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ

Share.

Comments are closed.