Μιχάλης Γιαννάκος – ΠΟΕΔΗΝ:. απερίγραπτη & έκτος ορίων η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα

0

ΤΡΑΓΩΔΙΑ, χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα, ο πρόεδρος της  Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), Μιχάλης Γιαννάκος
Αναλυτικά η ανάρτηση του κ Γιαννάκου
«Έκλεισε την εφημερία σήμερα πρωί το ΑΧΕΠΑ με 41 εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό και 15 ύποπτα. Η ΜΕΘ κορονοϊού 15 κλινών γεμάτη και 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στις κλινικές κορονοϊού.
Το ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ξεκίνησε τώρα εφημερία με γεμάτες τις 25 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού. Εκτός ΜΕΘ, σε λίστα αναμονής διασωληνωμένοι είναι 9 σε ΜΑΦ και 2 στη Στεφανιαία. Γεμάτη και η ΜΑΦ και η Στεφανιαία μονάδα. Τι θα γίνουν σήμερα οι ασθενείς που θα χρειασθούν διασωλήνωση; Νοσηλεύονται στις κλινικές ήδη 78 περιστατικά και σήμερα ανοίγουν και τέταρτη κλινική.
Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ σήμερα γίνονται αλλαγές. Ήρθαν με μετακίνηση οι εντατικολόγοι γιατροί και ανοίγουν οι 18 κλίνες ΜΕΘ της δωρεάς για περιστατικά κορονοϊού. Τώρα γίνονται οι μεταφορές των διασωληνωμένων ασθενών. Έτσι οι κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού γίνονται 36 από 30 και η ΜΕΘ 12 κλινών που διευθύνει ο κος Καπραβέλος μετατρέπεται σε ΜΕΘ για γενικά περιστατικά. Οι 36 κλίνες ΜΕΘ θα γεμίσουν αμέσως γιατί υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς στα χειρουργεία.
Στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ είναι γεμάτες οι 15 κλίνες ΜΕΘ και υπάρχουν 7 διασωληνωμένοι στα χειρουργεία. Επίσης λειτουργούν 18 κλίνες για γενικά διασωληνωμένα περιστατικά που είναι γεμάτη.
Κρίμα για το προσωπικό που εργάζεται. Δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε τουαλέτα. Ατέλειωτες ώρες με τη στολή υψηλής προστασίας. Μένουν 8 ώρες με τη στολή χωρίς διάλειμμα. Η δουλειά αυτή δεν πληρώνεται. Έχουν μείνει μόνο στα λόγια για τους ήρωες.
Οι 106 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη που λειτουργούν τώρα ασφυκτικά γεμάτες.
Οι 34 κλίνες ΜΕΘ των περιφερειακών νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας ασφυκτικά γεμάτες. Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός. Αρκετά βαριά περιστατικά με μηχάνημα υψηλής ροής οξυγόνου στις κλινικές στα όρια της διασωλήνωσης. Αρκετοί ηλικιωμένοι ασθενείς καταλήγουν στις κλινικές. ΤΡΑΓΩΔΙΑ.
Μιχ. Γιανννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ
»

Share.

Comments are closed.