Αναζητείται η «χρυσή τομή» για τα debates στο Κίνημα Αλλαγής – Τι προτείνουν οι υποψήφιοι…

0

Tο Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται sτην τελική ευθεία για τις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, με τους έξι υποψηφίους για την ηγεσία του κόμματος, να πραγματοποιούν περιοδείες και επαφές με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο και να ξεδιπλώνουν το πρόγραμμά τους.
Στο επίκεντρο των εξελίξεων των τελευταίων ημερών είναι περίφημα debates και οι υποψήφιοι ζητούν, ο καθένας και κάτι διαφορετικό, που να εξυπηρετεί τη στρατηγική του, με την Επιτροπή Δεοντολογίας και Τήρησης Καταστατικού (ΕΔΕΚΑΠ) να προσπαθεί να βρει την «χρυσή τομή»
Ειδικότερα, θετικός στην ιδέα των ντιμπέιτ είναι ο Γιώργος Παπανδρέου, παραπέμποντας όμως στους αρμόδιους να αποφασίσουν το πώς και το πότε, σε μία προσπάθεια να αποτραπούν φαινόμενα ‘πασαρέλας’. Δύο ντιμπέιτ πριν από την 5η Δεκεμβρίου και ένα μεταξύ των δύο πρώτων πριν από τον δεύτερο γύρο πρότεινε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ενώ να ανταποκριθούν άπαντες σε όλες τις προσκλήσεις καναλιών πριν από τον πρώτο γύρο και να υπάρξουν δύο ντιμπέιτ την εβδομάδα μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου πρότεινε ο Ανδρέας Λοβέρδος. «Με χαρά» θα συνομιλήσει με τους συνυποψηφίους του ο Χάρης Καστανίδης, «αρκεί να είναι όλοι», όπως χαρακτηριστικά λένε στο επιτελείο του. Πρόταση για κοινή παρουσία και των έξι υποψηφίων σε τέσσερα θεματικά ντιμπέιτ που θα διεξαχθούν σε τέσσερις περιφερειακές πρωτεύουσες νομών, κατέθεσε ο Παύλος Γερουλάνος, ενώ την πραγματοποίηση τριών θεματικών ντιμπέιτ και δύο εφ’ όλης της ύλης μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου και ενός ακόμη μεταξύ των δύο που θα αναμετρηθούν στις 12 Δεκεμβρίου, με τους υποψηφίους να απαντούν και σε πολίτες, πρότεινε ο Παύλος Χρηστίδης.
Μη μπορώντας η ΕΔΕΚΑΠ να συγκεράσει τις τόσο διαφορετικές απόψεις, ζήτησε από κάθε υποψήφιο έναν εκπρόσωπο ειδικά για το θέμα των ντιμπέιτ, με αυτούς να συζητούν με τον πρόεδρο της Επιτροπής Θόδωρο Καπετανάκη και να καλούνται να καταλήξουν σε μία πρόταση. Αυτό και αναμένεται να γίνει τις αμέσως επόμενες μέρες, με επικρατέστερο αυτή τη στιγμή σενάριο πάντως, να παραμένει εκείνο των δύο τηλεμαχιών πριν από τον πρώτο και μίας πριν από τον δεύτερο γύρο, και τους πιο απαισιόδοξους να εξακολουθούν να μιλούν και για μία συν μία, πριν από τον πρώτο και μεταξύ πρώτου και δεύτερου γύρου αντίστοιχα.

Share.

Comments are closed.