Παύλος Γερουλάνος προς ΕΔΕΚΑΠ: Η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας είναι μείζον θέμα

0

Με επιστολή που απέστειλε χθες το πρωί ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Γερουλάνος προς τον πρόεδρο της ΕΔΕΚΑΠ, Θεόδωρο Καπετανάκη, επαναφέρει το ζήτημα της διεξαγωγής ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εσωκομματικές εκλογές του Δεκεμβρίου. Παράλληλα ζητά να ενημερωθεί αν έχει διερευνηθεί αυτή η δυνατότητα.
Στην επιστολή, χαρακτηρίζει το θέμα «μείζον» δεδομένων των συνθηκών της πανδημίας: «Πριν λίγες μέρες, την ώρα που ξεκινούσε η εκ νέου εκτόξευση των κρουσμάτων covid-19 στη χώρα, προτείναμε δημοσίως ότι έπρεπε να εξεταστεί επειγόντως η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου. Δηλαδή, κάθε προοδευτικός πολίτης να μπορεί να επιλέξει μεταξύ δύο δυνατοτήτων για ψήφο: είτε αυτοπροσώπως με ανοιχτό μητρώο την ημέρα της εκλογής, είτε ηλεκτρονικά με όλες τις ασφαλιστικές δικλείδες αξιοπιστίας που χρειάζονται».
Ειδικότερα, αναφέρεται και στη σημασία που θα έχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής ψήφου για:

  • Όσους και όσες επιθυμούν να ψηφίσουν από όλο τον απόδημο ελληνισμό
  • Συμπολίτες μας που κατοικούν μακριά από τις κάλπες που θα στηθούν και δεν θα είναι εύκολη η πρόσβαση
  • Εκείνους και εκείνες που θα φοβηθούν να προσέλθουν στην κάλπη λόγω πανδημίας  

Ο Παύλος Γερουλάνος σημειώνει ότι αυτή η διαδικασία «αρμόζει στο κόμμα που πρωταγωνίστησε τόσο με εισαγωγή της άμεσης δημοκρατίας στην ελληνική πολιτική όσο και με την υπεύθυνη στάση μέσα και έξω από το κοινοβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ενημερώθηκα με χαρά ότι το θέμα συζητήθηκε στην ΕΔΕΚΑΠ και πώς όλοι οι συνυποψήφιοι αποδεχόμαστε την πρόταση επί της αρχής. Διατυπώθηκαν και διατυπώνονται ωστόσο επιχειρήματα έλλειψης χρόνου, κόστους ή/και τεχνικών δυσκολιών».
Καταλήγοντας, ο υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής υπογραμμίζει: «Ένα κόμμα σύγχρονο, ανοιχτό που θέλει να επανασυνδεθεί με την κοινωνία οφείλει να εξαντλεί κάθε δυνατό εργαλείο για να φέρει κόσμο στην κάλπη και κοντά του με απόλυτη ασφάλεια».

Πατήστε εδώ και δείτε την επιστολή

Share.

Comments are closed.