Categories: Εκπαίδευση

«Δεν πρόκειται να κλείσουν τα σχολεία» -Η κυβέρνηση διαψεύδει κατηγορηματικά τη φημολογία

Σαφές μήνυμα ότι τα σχολεία δεν πρόκειται να κλείσουν και ότι δεν υπάρχει καμία σχετική συζήτηση έστειλε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του MAX FM 93,4 της Πάτρας και στην εκπομπή «Πρωινές Παρεμβάσεις» με τον Αλέξανδρο Κογκόλη.
Η υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι δεν υπάρχει κανένα σενάριο για κλείσιμο των σχολείων, δεδομένου ότι μόλις έξι τμήματα είναι κλειστά σε σύνολο 80.000. Η κ. Κεραμέως τόνισε ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα τηρούνται με συνέπεια από εκπαιδευτικούς και μαθητές και δεν υπάρχει μαζική διασπορά στα σχολεία.
Σε σχέση με τα ποσοστά του εμβολιασμού η κ. Κεραμέως δήλωσε : Οι εμβολιασμοί στους εκπαιδευτικούς φτάνουν το 82% – 83 % , σε ότι αφορά τα παιδιά στην ηλικία 15-17 στο 38 -39% και σε ότι αφορά τις ηλικίες 12 – 17 αγγίζουν το 27%.
Η Υπουργός απηύθυνε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Max fm έκκληση προς τους γονείς να ακούσουν τους επιστήμονες σε σχέση με τον εμβολιασμό. «Είναι επιτακτικής σημασίας ο εμβολιασμός καλούμε τους γονείς να προχωρήσουν στον εμβολιασμό».
Απαντώντας στο ερώτημα για το θέμα της αξιολόγησης ανέφερε: « Εδώ και 30χρόνια εφαρμόζεται σε άλλες χώρες. Συνολικά στη χώρα μας έχουμε πάνω από 10,000 σχολεία τα οποία έχουν προχωρήσει την πρώτη φάση της αξιολόγησης, η αξιολόγηση είναι καθαρά βελτιωτική. Εστιάζουμε στους τομείς που πρέπει να βελτιωθούν. Προχωράει κανονικά η αξιολόγηση.»
Πάντως η φημολογία για επικείμενο κλείσιμο των σχολείων έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βέβαια είχε προηγηθεί δημοσίευμα εφημερίδας της Βόρειας Ελλάδας, στο οποίο τονιζόταν ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται πλέον είναι να κλείσουν τα σχολεία από τις 15 Νοεμβρίου.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Παύλος Γερουλάνος: Ποια είναι τα 72.000 ακίνητα της δημόσιας περιουσίας που η Κυβέρνηση δεν αξιοποιεί προς όφελος του ελληνικού λαού;

«72.000 ακίνητα που ανήκουν στον ελληνικό λαό, από ολόκληρα κτήρια και οικόπεδα φιλέτα, μέχρι διαμερίσματα…

3 ώρες ago

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2014 στις 20:00 στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Πολυλειτουργικού Κέντρου του…

4 ώρες ago

Ευρωεκλογές 2024: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την εκλογική διαδικασία

Στις ευρωεκλογές του Ιουνίου σε ολόκληρη την ήπειρο θα εκλεγούν 720 βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρόκειται για αύξηση από τις 705…

6 ώρες ago

Αλλάζει το όριο ταχύτητας στην Αθήνα: Νέος ΚΟΚ για γειτονιές και τα σχολεία

Σε ισχύ θα είναι, από το φθινόπωρο και μετά, ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας, το…

7 ώρες ago

Μουσείο Άλατος Μεσολογγίου: Έλαβε το βραβείο ΕΜΥΑ 2024 στην Πορτογαλία – Είναι το τρίτο ελληνικό μουσείο με αυτή τη διάκριση

Καθώς οι τομείς των μουσείων σε ολόκληρη την Ευρώπη διευρύνονται  και η σημασία του πολιτισμού…

1 ημέρα ago