Categories: Αθλητισμός

Γιάννης Αντετοκούνμπο από το Λευκό Οίκο: «Ένα παιδί από τα Σεπόλια έφτασε στον Λευκό Οίκο -Πάλευα όλη μου τη ζωή και τώρα τα κατάφερα» [βίντεο]

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο μεγάλος αστέρας των πρωταθλητών Μιλγουόκι Μπακς και του ΝΒΑ, ήταν το κεντρικό πρόσωπο της επίσκεψης των «Ελαφιών» στον Λευκό Οίκο, στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης του προέδρου των ΗΠΑ με τους πρωταθλητές του ΝΒΑ.
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μίλησε εκπροσωπώντας τους συμπαίκτες του και αφού ευχαρίστησε τον Τζο Μπάιντεν για την αποθέωση, τόνισε:
«Είναι υπέροχο. Σας ευχαριστώ, κύριε πρόεδρε. Εκ μέρους των παικτών, του επιτελείου και του οργανισμού, είμαστε ευγνώμονες γι’ αυτή την ευκαιρία. Ένα παιδί από τα Σεπόλια, την Αθήνα, που μεγάλωσε από Νιγηριανούς γονείς, που πάλευαν για να μας δώσουν τα πάντα. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είμαστε στον Λευκό Οίκο, να γνωρίσουμε τον πρόεδρο των ΗΠΑ.


Θέλω να ευχαριστήσω τις οικογένειές μας, οι οποίες προφανώς είναι μεγάλο κομμάτι τού ποιοι είμαστε, κάνουν κι αυτές θυσίες. Δεν είναι μαζί μας σήμερα, αλλά πάντα τις κουβαλάμε στην καρδιά μας. Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους των Μπακς, είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Μας υποστήριζαν πάντα, ακόμη κι όταν ήμασταν η χειρότερη ομάδα στο ΝΒΑ. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε δίχως αυτούς.


Για όλους εκεί έξω, αυτό είναι ένα τέλειο παράδειγμα πως με σκληρή δουλειά, θυσίες και αφοσίωση, χωρίς να τα παρατάς, με το να παλεύεις να είσαι καλός και να έχεις όνειρα, μπορείς να πετύχεις σπουδαία πράγματα στη ζωή σου. Αυτά έκανα όλη μου τη ζωή και τώρα είμαι στον Λευκό Οίκο. Χωρίς τη σκληρή δουλειά τίποτα από αυτά δεν θα ήταν δυνατό».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του τόνισε, μεταξύ άλλων: «Είναι τιμή να φιλοξενούμε τους πρωταθλητές του 2020/21 του ΝΒΑ, τους Μιλγουόκι Μπακς. Συγχαρητήρια σε όλους για την κατάκτηση του τίτλου, τους παίκτες, το επιτελείο, τους φιλάθλους. Στους τελικούς ήσασταν κάτω με δύο ήττες, αλλά δεν σταματήσατε να πιστεύετε και να παλεύετε.

Γιάννη, έβαλες 50 πόντους στο Game 6. Πενήντα! Το χειρότερο είναι πως θυμάμαι και τα δύο πρωταθλήματα των Μιλγουόκι Μπακς (γελάει). Τώρα ξεκινάς! Αυτό που το κάνει ακόμη πιο ιδιαίτερο είναι ότι βρίσκεσαι εδώ με τον αδελφό σου. Είναι παιδιά μιας οικογένειας μεταναστών από τη Νιγηρία, που πήγαν στην Ελλάδα. Αυτό είναι σπουδαίο.


Ξέρω πως η μητέρα σου είναι τόσο περήφανη για σένα. Το ίδιο και ο πατέρας σου που σε κοιτάζει από εκεί ψηλά. Είστε μια τρομερή οικογένεια. Νομίζω πως κερδίσατε σε διαγωνισμό γονιδίων. Είναι μεγάλη τιμή που υποδέχομαι τους Μιλγουόκι Μπακς σήμερα στον Λευκό Οίκο.
Συγχαρητήρια σε όλους, εύχομαι τα καλύτερα για τη φετινή σεζόν. Καλή τύχη. Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που είστε σήμερα εδώ
».

Γιάννης Αντετοκούνμπο – Τζο Μπάιντεν – Θανάσης Αντετοκούνμπο

Τέσσερις μήνες μετά τη θριαμβευτική κατάκτηση του τίτλου, τα «ελάφια» είχαν ταξιδέψει από χθες (7/11) στην αμερικανική πρωτεύουσα για το ματς με τους Γουίζαρντς, από τους οποίους έχασαν, θυμίζουμε, 101-94, και επί τη ευκαιρία έδωσαν το «παρών» στην αμερικανική κατοικία.
Να σημειωθεί πως η τελευταία επίσκεψη ομάδας στον Λευκό Οίκο χρονολογείται πίσω στο 2016, όταν είχαν βρεθεί εκεί οι πρωταθλητές Κλίβελαντ Καβαλίερς, επί προεδρίας Μπαράκ Ομπάμα!
Έκτοτε, καμία άλλη ομάδα δεν γιόρτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος (2017-2020), επί ημερών δηλαδή του Ντόναλντ Τραμπ.
Πλέον, η καθιερωμένη επίσκεψη της πρωταθλήτριας ομάδας του ΝΒΑ στον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ επανέρχεται, με τους Μπακς να κάνουν τη νέα αρχή.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Μανώλης Χριστοδουλάκης: Καταρρέει το αφήγημα της ΝΔ ότι μόνο αυτή μπορεί να εγγυηθεί τη σταθερότητα [Βίντεο]

«Το 63% των πολιτών θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη για την αποσταθεροποίηση της χώρας…

1 ώρα ago

Ζωή Κάλτσου*: Σύσταση νέων οργανικών θέσεων νηπιαγωγών – Παρά την υποχρεωτική φοίτηση στα Νηπιαγωγεία χιλιάδες κενά καλύπτονται από αναπληρωτές!!!

Έχουν περάσει επτά χρόνια από τη θέσπιση της δίχρονης υποχρεωτικής εκπαίδευσης στο Νηπιαγωγείο (Ν. 4521,…

16 ώρες ago

ΔΟΕ: Οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζονται ως εργαζόμενοι β΄ κατηγορίας και στα εργασιακά θέματα και στις υπηρεσιακές μεταβολές.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.) στην τελευταία συνεδρίασή του συζήτησε, για μια ακόμη…

21 ώρες ago

Νίκος Φασφαλής: Μεταθέσεις 2025

Με ανακοίνωσή του ο αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΚΥΣΠΕ), με την παράταξη…

21 ώρες ago

Νίκος Τσούλιας*: Η Φυσική, Χημεία, η Βιολογία, η Γεωλογία δεν είναι μόνο μαθήματα

Η σχέση μας με τα μαθήματα της εκπαίδευσης είναι κάπως ιδιότυπη. Είναι μια σχέση θεσμική,…

23 ώρες ago

Βρέθηκε πρώτη φορά από τους επιστήμονες από τις αιτίες του Πάρκινσον και ίσως πρόκειται για μια τεράστια ανακάλυψη

Καθοριστική για τον άνθρωπο μπορεί να αποδειχθεί μια νέα ανακάλυψη που έκαναν επιστήμονες σχετικά με…

24 ώρες ago