Γεμάτες οι ΜΕΘ των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδας με ανεμβολίαστους

0

Ασφυκτική πίεση δέχονται τα νοσοκομεία όλης της Ελλάδος και κυρίως αυτά στη Βόρεια Ελλάδα, όπου περισσότεροι από 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από επιπλοκές κορονοϊού τις τελευταίες 15 ημέρες.
Συνολικά στην Ελλάδα, νοσηλεύονται 3.500 ασθενείς με Covid-19, εκ των οποίων ένας στους τρεις προέρχεται από τη Μακεδονία και τη Θράκη.
Στη Θεσσαλονίκη, η πληρότητα των κλινών στις ΜΕΘ κυμαίνεται από 80-85%, ενώ το ποσοστό διαμορφώνεται σε πολύ υψηλά επίπεδα και φτάνει στο 100%, σε πολλά από τα μεγάλα νοσοκομεία της περιοχής.
Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης, στις  8 Νοεμβρίου οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε απλές κλίνες φτάνουν τους 479. Απ’ αυτούς οι 356, ποσοστό 74,3%, είναι ανεμβολίαστοι. Ο αριθμός των νοσηλευομένων σε ΜΕΘ ανέρχεται στους 68, εκ των οποίων το 89,7% (61 ασθενείς) είναι ανεμβολίαστο και μόλις 6 έχουν κάνει τον εμβόλιο.
Χθες, 7 Νοεμβρίου, σε απλές κλίνες Covid νοσηλεύονταν 392 ασθενείς, με τους 279 να μην είναι εμβολιασμένοι. Στις ΜΕΘ νοσηλεύονταν 66 άτομα με μόλις 8 να είναι εμβολιασμένα.
Εξαντλημένο το προσωπικό
Το προσωπικό των νοσοκομείων της Βόρειας Ελλάδος σε κάθε εφημερία ξεπερνά τα όρια του, με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου “Παπανικολάου”, Ελένη Σιώτου, να δηλώνει ότι «λιποθυμάνε άνθρωποι από την υπερκόπωση. Δεν κουράστηκαν τώρα, αλλά εδώ και δύο χρόνια μάχονται στο πλευρό των ασθενών». Παράλληλα, όπως αναφέρει το GRTimes, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» δύο διασωληνωμένοι, βαριά περιστατικά κορονοϊού, νοσηλεύονται στο χειρουργείο καθώς δεν υπάρχει κλίνη ΜΕΘ διαθέσιμη.

Η χθεσινή εφημερία στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, θύμισε εποχές του περασμένου χειμώνα, αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ και προσθέτει ότι εισήχθησαν 60 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού και 20 ύποπτα περιστατικά. Το Ιπποκράτειο νοσηλεύει πάνω από 150 περιστατικά κορονοϊού, μεταξύ των οποίων 8 παιδιά και 3 γυναίκες σε εγκυμοσύνη. Οι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχουν 4 διασωληνωμένοι ασθενείς στα χειρουργεία προσωρινά σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.
Στο ΑΧΕΠΑ, σύμφωνα πάντα με την ΠΟΕΔΗΝοι 15 κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ υπάρχουν και 3 διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας. Στο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ οι 25 κλίνες ΜΕΘ είναι επίσης γεμάτες και 5 διασωληνωμένοι βρίσκονται προσωρινά σε ΜΑΦ σε λίστα αναμονής.

Share.

Comments are closed.