Το Άγιο Όρος «βράζει» από κορονοϊό – Εννέα οι νεκροί μέχρι τώρα

0

Το Άγιο Όρος «βράζει» από κορονοϊό. Δυο νεκροί μοναχοί μέσα σε λίγες ημέρες, με τον αριθμό των μοναχών που έχουν καταλήξει, να έχει αυξηθεί στους εννέα και τρεις ακόμη παλεύουν για τη ζωή τους διασωληνωμένοι, ενώ υπάρχει μεγάλη διασπορά σε μονές.
Ο π. Παντελεήμων, μοναχός από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα), που είχε διασωληνωθεί λόγω του ιού, κατέληξε σε ηλικία 59 ετών.

Η ανακοίνωση της Μονής:
«Αγαπητοί μας αδελφοί χαίρετε!
Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τις προσευχές όλων και να σας ενημερώσουμε ότι, ο Πανάγαθος Θεός σήμερα Κυριακή 07/11/2021 (Ν.Η.) στις 09:30 π.μ. τον πήρε κοντά του σε ηλικία 59 ετών. Ας ευχόμαστε λοιπόν όλοι, υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του δούλου του Θεού Παντελεήμονος Μοναχού.
Καλόν παράδεισο πολυαγαπημένε μας αδελφέ
!!!»


Πριν από μερικές ημέρες έφυγε από τη ζωή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας, ο οποίος, μάλιστα, ήταν το πρώτο θύμα του τέταρτου κύματος του κορονοϊού στο Άγιο Όρος και το 8ο συνολικά από την αρχή της πανδημίας. Μετά και τον θάνατο του π. Παντελεήμων, ο αριθμός των μοναχών που κατέληξαν, αυξήθηκε στους εννέα.
Χαρακτηριστικό της δύσκολης κατάστασης είναι το γεγονός ότι το περασμένο Σάββατο, 30 Οκτωβρίου, το Άγιο Όρος βρισκόταν στην πρώτη θέση πανελλαδικά των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα σε αναλογία πληθυσμού, με 8 κρούσματα, που αντιστοιχούσαν σε 441,74 ανά 100.000 κατοίκους.
Η αιτία όλης αυτής της κατάστασης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των επισήμων αρχών, βρίσκεται στο ότι το Άγιο Όρος επισκέπτονται πολλοί προσκυνητές από τα Βαλκάνια, οι οποίοι μπαίνουν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Share.

Comments are closed.