Η εκτίμηση του Άντονι Φάουτσι για το τέλος της πανδημίας και τον εμβολιασμό των παιδιών

0

Με τίτλο «Ο εφιάλτης συνεχίζεται – “Der Albtraum hält noch an», ο Άντονι Φάουτσι, «ίσως ο διασημότερος επιδημιολόγος στον κόσμο», δίνει συνέντευξη στους δημοσιογράφους Ulrich Bahnsen και Cathirn Gilbert της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδα Die Zeit με αφορμή -τι άλλο;- την πανδημία, καταθέτοντας και τις προβλέψεις του.
Μεταξύ των άλλων και στο ερώτημα αν την άνοιξη του 2022 θα έχουμε τελειώσει με την πανδημία, ο Αμερικανός επιστήμονας απαντά:
«Θεωρώ πιθανό ότι μέχρι τότε θα περιορίσουμε την πανδημία, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ ότι μέχρι το καλοκαίρι της ερχόμενης χρονιάς θα την έχουμε εξολοθρεύσει. Ελπίζω ότι μέχρι τότε δεν θα έχουμε καθημερινά 75.000 κρούσματα στις ΗΠΑ, όπως συμβαίνει σήμερα. Όμως, μην ξεχνάτε… Ακόμα κι αν περιοριστεί ο αριθμός των νέων κρουσμάτων, των εισαγωγών στα νοσοκομεία και των θανάτων, βρισκόμαστε ακόμα στη φάση εξάπλωσης της πανδημίας. Θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας χρόνος, αν όχι ενάμισης χρόνος, για να περιοριστούν τα νέα κρούσματα σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην υπάρχουν πια επιπτώσεις στην κοινωνία», καταλήγει ο Άντονι Φάουτσι.
Σε ότι αφορά τον εμβολιασμό των παιδιών κι κ. Φάουτσι λέει:
«Η εντύπωση είναι ότι ο Covid-19 δεν έχει καμία επίδραση στα παιδιά. Αυτό είναι λάθος. Ακόμη και τα παιδιά δεν γλιτώνουν εντελώς από τις σοβαρές συνέπειες μιας μόλυνσης. Και παίζουν επίσης ρόλο στη διάδοση της μόλυνσης μέσα στην οικογένεια. Προτρέπουμε τα παιδιά να εμβολιαστούν εδώ στις ΗΠΑ

Share.

Comments are closed.