Categories: Κοινωνία

Μιχάλης Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Γιατροί λένε σε έγκυες και γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν να μην εμβολιαστούν

«Γιατροί συνιστούν σε εγκύους, θηλάζουσες αλλά και γυναίκες που θέλουν να τεκνοποιήσουν να μην εμβολιαστούν έναντι του κορονοϊού», κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» και τους δημοσιογράφους Δημήτρης Οικονόμου και η Μαρία Αναστασοπούλου
Με αφορμή τη διασωλήνωση ανεμβολίαστης νοσηλεύτριας εγκύου στη Λάρισα, ο κ. Γιαννάκος είπε ότι η ΠΟΕΔΗΝ γνωρίζει υποθέσεις με γιατρούς που «κρατάνε» συναδέλφους τους από το να εμβολιαστούν.
«Η περίπτωση στη Λάρισα πιστεύω δεν είμαι σίγουρος, ότι είναι μια τέτοια περίπτωση που ο γιατρός της τη φρέναρε να εμβολιαστεί. Η συνάδελφος δεν ήταν στη δουλειά, ήταν σε νόμιμη άδεια κύησης, δεν ήταν αναστολή, αλλά όμως υπάρχουν πολλές περιπτώσεις συναδέλφων που φοβούνται να εμβολιαστούν γιατί οι γιατροί τους ‘φρενάρουν’ σε αυτό», τόνισε χαρακτηριστικά.

7.000 υγειονομικοί σε αναστολή – Να επιστρέψουν με 2 rapid test
Μιλώντας ο κ. Γιαννάκος για την πίεση στο σύστημα υγείας και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε ότι έχουν βγει σε αναστολή 7.000 ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, οι οποίοι δεν αναπληρώθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο κενό.

Είπε επίσης ότι 800 εργαζόμενοι εξαιρέθηκαν από τον εμβολιασμό από τις ειδικές επιτροπές και εργάζονται στην πρώτη γραμμή με δύο rapid test την εβδομάδα «και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννακό, ακόμη 400 υγειονομικοί νοσούν όντας εμβολιασμένοι.
Με βάση αυτά τα στοιχεία, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ πρότεινε να επιστρέψουν στις δουλειές τους οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί με την υποχρέωση για 2 rapid test την εβδομάδα.

Βασίλης Φουρτούνης

Recent Posts

Μουσείο Άλατος Μεσολογγίου: Έλαβε το βραβείο ΕΜΥΑ 2024 στην Πορτογαλία – Είναι το τρίτο ελληνικό μουσείο με αυτή τη διάκριση

Καθώς οι τομείς των μουσείων σε ολόκληρη την Ευρώπη διευρύνονται  και η σημασία του πολιτισμού…

13 ώρες ago

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων  διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά της Ζωή Κωνσταντοπούλου σε δικαστήριο του Βόλου

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται για τη συμπεριφορά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ως δικηγόρου σε…

13 ώρες ago

Οι «υπόγειες διαδρομές» του Ρομάν Αμπράμοβιτς στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο – Νέες αποκαλύψεις του Guardian

Μπορεί θεωρητικά η εμπλοκή του Ρομάν Αμπράμοβιτς με το ποδόσφαιρο να σταμάτησε πριν από περίπου 2…

18 ώρες ago

Xάρης Δούκας: Να αφυπνίσουμε την Ευρώπη

Το Μεγάλο Σάββατο, είχα την τύχη να συμμετάσχω στο Παρίσι σε μια συνάντηση δημάρχων σημαντικών…

19 ώρες ago

Μετά το λάδι θα έχουμε πορτοκάλια από «χρυσάφι» λόγω της μειωμένης παραγωγής στη σοδειά της Βραζιλίας;

Η παραγωγή πορτοκαλιών της Βραζιλίας αναμένεται να φθάσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 30 ετών.…

24 ώρες ago