H νέα γενιά στελεχών του Κινήματος Αλλαγής που πίστεψε και ανέδειξε η Φώφη

0

«Πίστευες τους νέους ανθρώπους. Ανέστησες ένα κόμμα όταν για κάποιους ήταν μία νοσταλγία, θα είχε γίνει μια ανάμνηση. Φύτεψες τις ρίζες, αλλά δεν πρόλαβες να δεις τους καρπούς», ανέφερε βουρκωμένος ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης κατά τη διάρκεια του επικήδειου που εκφώνησε στην εξόδιο ακολουθία της Φώφης Γεννηματά 
Ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής με τη φράση του αυτή παρουσίασε ένα από τους βασικούς στόχους της Φώφης Γεννηματά όσο ήταν την προεδρία του ΚΙΝΑΛ από το 2015 μέχρι το 2021., που ήταν η ανάδειξη μιας ομάδας νέων στελεχών. Είναι αυτά τα στελέχη, που βγήκαν στην πρώτη γραμμή, αναλαμβάνοντας θέσεις που σε άλλες περιόδους δεν θα τις έβλεπαν ούτε από μακριά. Πρόκειται για στελέχη που τοποθετήθηκαν σε νευραλγικά πόστα, πλαισιώνοντας την ηγεσία του κόμματος όλα αυτά τα χρόνια.
Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης από το 2018 κατέχει τη θέση του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, όντας ουσιαστικά το νούμερο δύο στην κομματική ιεραρχία.
Πρόσωπο το οποίο έχει ταυτίσει την πολιτική του διαδρομή με τη Φώφη Γεννηματά, η οποία τον ανέδειξε άλλωστε, είναι και ο Παύλος Χρηστίδης, ένας εκ των διεκδικητών της προεδρίας του ΚΙΝ.ΑΛ. Από την πρώτη στιγμή που η Φώφη Γεννηματά ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, το 2015, ο κ. Χρηστίδης μετακινήθηκε από τη Νεολαία του κόμματος στη θέση του εκπροσώπου Τύπου, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.
Ο τομέας επικοινωνίας του ΚΙΝ.ΑΛ. στελεχώθηκε επίσης με νέους ανθρώπους, οι οποίοι αποτελούσαν στρατηγική επιλογή της Φώφης Γεννηματά. Ένα από τα πρόσωπα που είχαν σηκώσει μεγάλο βάρος δημόσιων εμφανίσεων είναι ο νεαρός δικηγόρος, Σπύρος Καρανικόλας, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν εκπρόσωπος κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος Αλλαγής. Νευραλγική θέση ως γραμματέας επικοινωνίας του ΚΙΝ. ΑΛ. κατείχε και ο Παναγιώτης Βλάχος, επίσης νέο στέλεχος, που κέρδισε την εμπιστοσύνη της Φώφης Γεννηματά και αναδείχθηκε τα τελευταία χρόνια.
Στη νέα γενιά του κόμματος ανήκει και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος ΤύπουΖέφη Δημαδάμα, αναλαμβάνοντας και τη θέση της αντιπροέδρου γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ενώ ο νεαρός, Δημήτρης Οικονόμου ανέλαβε αναπληρωτής γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής.
Άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος επισημαίνουν ότι πίσω από τους παραπάνω, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στα φώτα της δημοσιότητας, έρχεται μια μεγάλη ομάδα νέων ανθρώπων, που είναι έτοιμη να βγει μπροστά. Πρόκειται για όλους εκείνους που πίστεψε η Φώφη Γεννηματά και επένδυσε στην ανάδειξή τους, πράγμα που αναγνωρίζεται από όλους ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά επιτεύγματα που άφησε πίσω της.

Share.

Comments are closed.